18/04/2024

Το θαύμα της επιστροφής των πινακίδων γιορτάζουν σήμερα οι κάτοικοι της Αθήνας

0

Με κατάνυξη προσήλθαν σήμερα στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας οι πολίτες της Αθήνας προκειμένου να ζήσουν και πάλι από κοντά το θαύμα της επιστροφής των πινακίδων που συμβαίνει λίγο πριν από τις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές του Έθνους.
Παρότι η γιορτή της αναλήψεως των πινακίδων δεν είναι καταγεγραμμένη στο επίσημο εορτολόγιο της Εκκλησίας, γιορτάζεται από τους πολίτες τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο: τη Μεγάλη Εβδομάδα, τα Χριστούγεννα και τις παραμονές του Δεκαπενταύγουστου.

«Πρόκειται για ένα αληθινό θαύμα. Τρεις φορές το χρόνο βλέπουμε τους ανθρώπινους νόμους να ωχριούν μπροστά στη θεία δύναμη του ιερού τριημέρου» λένε οδηγοί που βρέθηκαν εκεί για να παραλάβουν ευλαβικά την πινακίδα του οχήματος τους.

«Μπορεί να παρανόμησα, αλλά το κράτος -μεγάλη η χάρη του- μου δίνει άφεση αμαρτιών και μπορώ να ξαναοδηγήσω για να πάω στο χωριό μου» είπε ένας άλλος οδηγός γεμάτος δέος και συγκίνηση.

Σύμφωνα με μια ανεπιβεβαίωτη εκδοχή, το θαύμα έχει τις ρίζες του στην εποχή του Ιησού, όταν εμφάνισε τις πινακίδες που είχε αφαιρέσει ο Πόντιος Πιλάτος από τα κάρα των Ιουδαίων, κι έτσι μπόρεσαν να μεταβούν στο γάμο στην Κανά της Γαλλιλαίας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *