19/04/2024

Το έντονο ενδιαφέρον “έριξε” τον ιστότοπο για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Δήμοι που επιλέγονται

0

Το έντονο ενδιαφέρον “έριξε” τον ιστότοπο για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Δήμοι που επιλέγονται

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

imageΤο έντονο ενδιαφέρον των δικαιούχων “έριξε” τον ιστότοπο energo-eke.gr για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Παρότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, το ενδιαφέρον είναι τόσο έντονο, ήδη από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, που οι σέρβερ του ιστότοπου δεν φαίνεται να μπορούν να ανταποκριθούν.

Σε πρώτη πιλοτική φάση για την καταβολή του επιδόματος επελέγησαν οι κάτοικοι 13 δήμων. Πρόκειται για τους δήμους Δράμας, Έδεσσας, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Χαλκίδας, Καλλιθέας, Τρίπολης, Σάμου, Σύρου, Μαλεβιζίου Κρήτης.

Τα πρώτα μηνιαία επιδόματα αναμένεται να καταβληθούν στους δικαιούχους το Δεκέμβριο.

Το ετήσιο όριο εισοδήματος που θα εγγυάται πλέον η πολιτεία είναι 200 ευρώ το μήνα για μεμονωμένο άτομο και 300 ευρώ για ζευγάρι. Το ποσό αυξάνεται κατά 50 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο και 100 ευρώ για κάθε ενήλικο τέκνο.

Χαρακτηριστικά, ένα ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά και χωρίς άλλο εισόδημα δικαιούται 4.800 ευρώ το χρόνο ή 400 ευρώ το μήνα.

Σε πλήρη ανάπτυξη, το πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα καλύπτει περίπου 600.000 άτομα.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι η μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική στροφή στη χώρα μας, ενώ ο Βασίλης Κεγκέρογλου το χαρακτήρισε ως το βασικό πυλώνα της κοινωνικής πολιτικής στη χώρα μας.

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *