16/04/2024

Τουρκία: Έντεκα νεκροί από βόμβα με στόχο την αστυνομία στο Τζιζρέ

0
Άγκυρα
Βομβιστική επίθεση συγκλόνισε το Τζιζρέ της νοτιοανατολικής Τουρκίας τα ξημερώματα της Παρασκευής, με στόχο την αστυνομία. Τη ζωή τους έχουν χάσει τουλάχιστον 11 αστυνομικοί ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 78.

Η έκρηξη αποδίδεται σε φορτηγό που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά. Οι τουρκικές Αρχές δείχνουν, όπως ενδεικτικά μεταδίδει το Anadolu, προς την κατεύθυνση του κουρδικού PKK, αν και ακόμη δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Η επίθεση έγινε σε σημείο ελέγχου μόλις πενήντα μέτρα από τα κεντρικά της αστυνομίας στο Τζιζρέ. Η έκρηξη ήταν τέτοιας ισχύος που το τριώροφο κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές.

Πλάνα στην τουρκική τηλεόραση έδειχναν ασθενοφόρα να συρρέουν στο σημείο, από το οποίο είχε υψωθεί στήλη καπνού.

Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι διαπιστωμένα, όμως στην περιοχή δεν είναι σπάνιες βομβιστικές επιθέσεις με στόχο την αστυνομία ή τις ένοπλες δυνάμεις.

Το Τζιζρέ είναι μεταξύ των περιοχών της Τουρκίας που η πλειονότητα του πληθυσμού είναι Κούρδοι. Βρίσκεται κοντά στα σύνορα τόσο με τη Συρία όσο και με το Ιράκ.

Οι τουρκικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες επίθεση πέραν των συνόρων με τη Συρία με στόχο την εκκαθάριση της μεθορίου όχι μόνο από την τζιχαντιστική ISIS αλλά κυρίως από τις κουρδικές δυνάμεις της YPG στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Newsroom ΔΟΛ

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *