25/04/2024

Τουρίστρια βρέθηκε μετά από 20 ώρες στη θάλασσα σ’ ένα στρώμα – Φωτογραφίες από τη διάσωση στη Κρήτη

0

Τουρίστρια βρέθηκε μετά από 20 ώρες στη θάλασσα σ’ ένα στρώμα – Φωτογραφίες από τη διάσωση στη Κρήτη
Η απίστευτη περιπέτεια μίας 55χρονης Ρωσίδας, η οποία εντοπίστηκε 20 ώρες μετά την εξαφάνισή της, στη θάλασσα, στα ανοιχτά του Ρεθύμνου, έγινε viral την περασμένη εβδομάδα.

Η ιστορία της ίσως αποτελεί εκτός από πρωτάκουστη είδηση και ένα παράδειγμα για το πόσο προσεχτικοί πρέπει να είμαστε στη θάλασσα.

Η Olga Kuldo, γιατρός στο επάγγελμα, βρισκόταν για διακοπές με την οικογένειά της σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Αδελιανού Κάμπου, στο Ρέθυμνο.

 

Την Τετάρτη, την είδαν για τελευταία φορά να φεύγει από το ξενοδοχείο με το στρώμα της. Τελικά βρέθηκε επτά μίλια μακριά από το σημείο που εξαφανίστηκε και ενώ είχαν περάσει πάνω από 20 ώρες.

 

Η 55χρονη δεν βρέθηκε από το Λιμενικό, αλλά την εντόπισε πιλότος της Frontex που πετούσε πάνω από το σημείο και την είδε να πλέει μεσοπέλαγα. Το θέαμα τον παραξένεψε και αμέσως ειδοποίησε τις αρχές για βοήθεια.

 

 

 

Η γυναίκα σώθηκε, αλλά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εξαντλημένη, με εγκαύματα από τον ήλιο και υποφέροντας από υποθερμία. Η περιπέτεια της θα μπορούσε να είχε άδοξο τέλος, αλλά στάθηκε πολύ τυχερή είπαν οι νοσηλευτές.

 

Ανακουφισμένη η κόρη της, τηλεοπτική παραγωγός, έγραψε στα social media πως «Τα θαύματα συμβαίνουν».

 

Είπε ότι η μητέρα της είχε καεί από τον ήλιο της ημέρας πριν την βρει η Frontex σε πολύ κακή κατάσταση.

 

Ακόμη δεν είναι σαφές αν η γυναίκα αποκοιμήθηκε στο στρώμα, αλλά οι αναφορές λένε ότι παρασύρθηκε από ένα ισχυρό θαλάσσιο ρεύμα.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *