Τι κατάντια! Πουλάνε μεταχειρισμένα Κωτσόβολος, Public, Ζάρα & Balenciaga

0

Τι κατάντια! Πουλάνε μεταχειρισμένα Κωτσόβολος, Public, Ζάρα & Balenciaga

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Μεταχειρισμένες συσκευές θα πωλούν Public και Skroutz
Παρουσία στη συγκεκριμένη αγορά έχουν τόσο η «Πλαίσιο» όσο και η «Κωτσόβολος»

Μεταχειρισμένες συσκευές θα πωλούν Public και Skroutz
H Public διαθέτει επισκευασμένα (refurbished) κινητά iPhone και φορητούς υπολογιστές, με τις επισκευές και τις απαιτούμενες δοκιμές να έχουν πραγματοποιηθεί από την iRepair, την οποία έχει εξαγοράσει.
Στην αγορά των μεταχειρισμένων συσκευών –κινητών τηλεφώνων και φορητών υπολογιστών– εισέρχονται η Public και η Skroutz, αξιοποιώντας την ανάγκη των καταναλωτών για πιο συμφέρουσες λύσεις αλλά και την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση για αγορές που υπηρετούν τη βιώσιμη ανάπτυξη. Υπενθυμίζεται, βεβαίως, ότι ήδη εδώ και αρκετά χρόνια επισκευασμένα και εκθεσιακά προϊόντα διαθέτει η «Πλαίσιο», ενώ το καλοκαίρι του 2022 η «Κωτσόβολος» προχώρησε στη δημιουργία καταστήματος outlet.

Κρίσιμος παράγοντας για την είσοδο της Public στην αγορά των «second hand» προϊόντων ήταν η εξαγορά στις αρχές του 2022 του 50% της εταιρείας iRepair, η οποία ειδικεύεται στις επισκευές κινητών τηλεφώνων, τάμπλετ και ηλεκτρονικών υπολογιστών, μεταξύ αυτών και των συσκευών της Apple. Μέσω του νέου concept που φέρει την ονομασία SecondGo η Public διαθέτει επισκευασμένα (refurbished) κινητά iPhone και φορητούς υπολογιστές, με τις επισκευές και τις απαιτούμενες δοκιμές να έχουν πραγματοποιηθεί από την iRepair. Μάλιστα, η διάθεση αυτών των προϊόντων γίνεται μέσα από το ηλεκτρονικό κανάλι πωλήσεων της αλυσίδας. Η αγορά της συσκευής συνοδεύεται από 12μηνη εγγύηση, ενώ η παράδοση γίνεται εντός τριών εργάσιμων ημερών το πολύ. Σε περίπτωση επιστροφής του προϊόντος εντός 30 ημερών από την αγορά του, επιστρέφονται τα χρήματα στον καταναλωτή. Οι επισκευασμένες συσκευές κοστίζουν έως και 50% φθηνότερα από τις αντίστοιχες καινούργιες. Στην ίδια αγορά εισήλθε και η Skroutz διαθέτοντας επίσης επισκευασμένες συσκευές κινητών τηλεφώνων (διαφόρων εταιρειών και όχι μόνο της Apple), καθώς και φορητούς υπολογιστές (λάπτοπ). Στα προϊόντα που διαθέτει η Skroutz παρέχεται εγγύηση δύο ετών, ενώ σε περίπτωση που κάποιος καταναλωτής θέλει να επιστρέψει το προϊόν, υποβάλλει σχετικό αίτημα μέσω του λογαριασμού που διαθέτει στην πλατφόρμα. Τα προϊόντα φέρουν αναλόγως της κατάστασης στην οποία βρίσκονται μία από τις ακόλουθες τρεις ενδείξεις:

– Grade: συσκευή σε άριστη κατάσταση με ελάχιστα ή καθόλου σημάδια χρήσης.

– Grade B: συσκευή σε πολύ καλή κατάσταση με εμφανή σημάδια χρήσης (γρατζουνιές, φθορές κ.ο.κ.) στην οθόνη ή και στο πίσω μέρος της.

– Grade C: συσκευή σε καλή κατάσταση με εμφανή σημάδια χρήσης (γρατζουνιές, φθορές κ.ο.κ.) στην οθόνη ή και στο πίσω μέρος της.

Η αγορά μεταχειρισμένων αντικειμένων, συσκευών αλλά και ρούχων, κερδίζει συνεχώς έδαφος τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, και πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στις νεότερες γενιές και ειδικά στη λεγόμενη Generation Z – άτομα που έχουν γεννηθεί μετά το 1996.

Πρόσφατα η Zara (του ομίλου Inditex) δημιούργησε ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να πωλούν παλιά ρούχα Zara ή να αγοράζουν μεταχειρισμένα ρούχα της εταιρείας. Πλατφόρμα μεταπώλησης ρούχων έχουν δημιουργήσει όχι μόνο εταιρείες της λεγόμενης «γρήγορης μόδας», αλλά και μεγάλοι οίκοι μόδας. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί ο οίκος Balenciaga, ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να πηγαίνουν παλιά ρούχα Balenciaga σε καταστήματα του οίκου και να τα πωλούν με αμοιβή σε μετρητά ή σε κουπόνι για αγορές (voucher).

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *