ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ! 38 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν συνταγματικό δικαίωμα το ελεύθερο κάμπινγκ!!!!

0

Ε ναι είναι το μόνο δικαίωμα που παραβιάζεται…

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Υπέρ ελεύθερου κάμπινγκ 38 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

Με τα προβλήματα κατ’ αρχάς στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, αλλά και σε μια σειρά άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής να έχουν προσλάβει εκρηκτικό χαρακτήρα, 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή ερώτησή τους προς τους υπουργούς Τουρισμού, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών επέλεξαν να εγείρουν θέμα κατάργησης των απαγορεύσεων στην ελεύθερη κατασκήνωση, επικαλούμενοι θέματα… «συνταγματικής ελευθερίας», «κοινωνικού αποκλεισμού» και «ποινικοποίησης των φρονημάτων»! Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες συνάδελφοί τους πρότειναν την κατάργηση της «διαγωγής κοσμίας» στα σχολεία, πρόταση που έκανε αμέσως δεκτή η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Οι βουλευτές στο σκεπτικό τους αναφέρουν ότι «οι ελεύθεροι κατασκηνωτές διεκδικούν τα συνταγματικά τους δικαιώματα», ενώ φθάνουν στο σημείο να συγκρίνουν την ελεύθερη κατασκήνωση με το μέτρο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος: «Η εκ νέου ρύθμιση της ελεύθερης κατασκήνωσης θα μπορούσε να είναι ένα μέτρο αντίστοιχο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ένα δίχτυ ασφαλείας για τους μη έχοντες», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σημειώνουν: «Με την απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 Σ) δικαιωμάτων και υποχρεώσεων. Στην προκειμένη περίπτωση, η ισότητα έγκειται στην καθολική παροχή της δυνατότητας διακοπών, αναψυχής, επαφής με τη φύση και ανάπαυσης, ανάλογα με την προσωπικότητα και τις δυνατότητες του καθενός. Κατά συνέπεια, η στέρηση της απόλαυσης των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων ατόμων με περιορισμένη οικονομική επιφάνεια αποτελεί διάκριση και ενισχύει φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού».

Και συνεχίζουν: «Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελεύθερης κατασκήνωσης (άμεση αλληλεπίδραση με το φυσικό περιβάλλον, αυτοοργάνωση, συμβίωση) ανταποκρίνονται στις σωματικές, ψυχικές και πνευματικές ανάγκες πολλών ατόμων, τα οποία αδυνατούν να τις καλύψουν με την καθολική απαγόρευσή της. Ουσιαστικά, ποινικοποιείται το φρόνημα και καταστέλλεται μια φυσιολογική συμπεριφορά».

Η εν λόγω πρωτοβουλία σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και εντός της Βουλής, με τον κ. Γ. Μαυρωτά (Ποτάμι) να σημειώνει: «Αφού η κυβέρνηση έκλεισε το θέμα της αξιολόγησης και έλυσε τα οικονομικά θέματα, πήγε στο επόμενο μεγάλο ζήτημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία, αν θα κάνουμε ελεύθερο ή οργανωμένο κάμπινγκ. Λίγη σοβαρότητα σε αυτό το κόμμα δεν βλάπτει».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *