27/04/2024

Τελετή έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου

0

Τελετή έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Τελετή έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου  Пресс-конференция Оргкомитета Фестиваля  Первый Международный кинофестиваль Пелопоннеса Кино друзейΗ τελετή έναρξης ήταν σαφώς πιο λαμπερή από ότι περιμέναμε. Σημαντικοί προσκεκλημένοι ένιωσαν τη ζεστασιά της υποδοχής τους από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ και από όσους χαιρέτησαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Η βραδιά ξεκίνησε με τρίο που ερμήνευσε Rachmaninoff και συνεχίστηκε καλλιτεχνικά φτάνοντας στο πικ με την ερμηνεία του ρωσικού τραγουδιού ochi chiornie. Πάντως οι προσκεκλημένοι από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ένιωσαν κολακευμένοι και έκπληκτοι. Ακόμα και ο παρουσιαστής της βραδιάς κ Αλέξης Κωστάλας είπε τα λόγια του ρωσικού τραγουδιού με νοσταλγικό ύφος.

Μιας και αναφερόμαστε στα καλλιτεχνικά δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τον Ίβυκο που καθυστέρησε να βγει στη σκηνή και καθυστέρησε επίσης να φύγει . Ο χορός ήταν όμορφος και καλοδουλεμένος, θα μπορούσαμε να πούμε ότι άρεσε στο κοινό, ώσπου λιγάκι άρχισε να κουράζει, τότε ήταν που η μουσική σταμάτησε λόγω τεχνικού προβλήματος που ωστόσο δεν πτόησε τους χορευτές. Στο τέλος ο “Ίβυκος” απέσπασε δυνατό χειροκρότημα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους υψηλοί προσκεκλημένοι όπως εκπρόσωποι από το Υπουργείο Πολιτισμού και τις Πρεσβείας της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του Καζακστάν και του Αζερμπαιτζάν στην Ελλάδα και ο  σκηνοθέτης Α. Proshkin, η ηθοποιός και παραγωγός Τ. Yakovenko, ο Επίτιμος Καλλιτέχνης του Αζερμπαϊτζάν S. Nadgafzade και άλλοι αναγνωρισμένοι άνθρωποι του κινηματογραφικού στερεώματος, μεταξύ αυτών και ο Έλληνας σκηνοθέτης Ν. Τζίμας.

Δείτε σε λίγο τα video

 

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *