12/05/2024

Τα νέα προφυλακτικά θα είναι σχεδόν αόρατα και πιο ασφαλή

0

Τα νέα προφυλακτικά θα είναι σχεδόν αόρατα και πιο ασφαλή

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

imageΤα νέα προφυλακτικά θα είναι σχεδόν αόρατα και πιο ασφαλή

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Wollongong δημιούργησαν ένα νέο υλικό, με το οποίο φιλοδοξούν ότι θα φτιάξουν το ιδανικό προφυλακτικό.

Το νέο προφυλακτικό που θα κατασκευαστεί από το υλικό που θα αντικαταστήσει το λάτεξ, θα είναι περίπου… αόρατο, και δεν θα δίνει στον άνδρα την αίσθηση ότι το φοράει. Θα μπορεί επίσης να εμποτιστεί με λιπαντικές ή ενισχυτικές ουσίες.

Το πρόγραμμα για την ανάπτυξη νέας γενιάς προφυλακτικών χρηματοδοτείται από το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς και της συζύγου του.

Ξεχάστε το λάτεξ. Τα νέα προφυλακτικά θα φτιάχνονται από υδρογέλη
Ξεχάστε το λάτεξ. Τα νέα προφυλακτικά θα φτιάχνονται από υδρογέλη
Τα νέα προφυλακτικά θα παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια σε ό,τι αφορά τη μετάδοση ασθενειών που μεταδίδονται με το σεξ.

Οι ερευνητές από την Αυστραλία που ασχολήθηκαν με τo συγκεκριμένο project, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν για την κατασκευή νέας γενιάς προφυλακτικών ένα νέο ελαστικό υλικό σε μορφή υδρογέλης. Το υλικό αυτό έχει απίστευτη αντοχή, είναι καλά ανεχτό, εξαιρετικά εύκαμπτο και σχεδόν αόρατο.

Αυτό που μένει τώρα είναι οι ερευνητές να τροποποιήσουν το υλικό υδρογέλης προσδίδοντάς του και κάποιες άλλες ιδιότητες, όπως π.χ. να μην το νιώθει ο χρήστης καθόλου κατά τη διάρκεια του σεξ. Ακόμη, θα υπάρχει η δυνατότητα να εμποτιστεί με viagra ή άλλες ουσίες π.χ. διεγερτικές, λιπαντικές κτλ.

Υπάρχει προφυλακτικό που σκοτώνει το AIDS;

Όπως φαίνεται πάντως, οι Αυστραλοί είναι πολύ μπροστά σε ό,τι αφορά την ασφάλεια στο σεξ. Πέρσι, οι ρυθμιστικές Αρχές της Αυστραλίας ενέκριναν για διάθεση στο κοινό ένα νέο προφυλακτικό, ειδικά σχεδιασμένο να σκοτώνει τον ιό HIV του AIDS.

Από τα πειράματα φάνηκε ότι το προφυλακτικό σκοτώνει σε ποσοστό 99,9% τον ιό HIV, όπως και ιούς του έρπητα ή των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).

Η αυστραλιανή βιοτεχνολογική εταιρεία που επινόησε το αντιϊικό προφυλακτικό, δημιούργησε ένα δραστικό συστατικό το οποίο προστίθεται στο λιπαντικό και σκοτώνει τους ιούς.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *