Τα κατάφερε κι ανέβηκε με το αναπηρικό καροτσάκι στην κορυφή του Ολύμπου ο Κύπριος παραπληγικός

0

Στην κορυφή του Ολύμπου στην Ελλάδα κατάφερε να ανεβεί ο παραπληγικός Γιώργος Τίρρης, ο οποίος μετά από ατύχημα καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι.

Την πρόθεση του να ανεβεί στον Όλυμπο είχε γνωστοποιήσει πριν από λίγο ο καιρό ο Σύνδεσμος «Ηλιαχτίδα Ζωής», τονίζοντας ότι «η προσπάθεια του Γιώργου και των συνοδοιπόρων του έχει στόχο να στείλει μηνύματα ζωής αλλά και να στηρίξει τον σύνδεσμο παιδιών με ειδικές ανάγκες «Ηλιαχτίδα Ζωής», στη Λάρνακα».
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου ο Γιώργος Τίρρης «δήλωνε πανέτοιμος τόσο σωματικά όσο και ψυχικά για το εγχείρημα αυτό, για το οποίο έχει κατασκευάσει ειδικά διαμορφωμένο τροχοκάθισμα» ενώ ανέφερε πως «θέλει να αποδείξει ότι όλα μπορούν να γίνουν και όποια δυσκολία αντιμετωπίζεις στη ζωή σου πρέπει να την ξεπερνάς, να βάζεις στόχους και να προχωράς. Στόχος του είναι να πραγματοποιεί εγχειρήματα τα οποία οι αρτιμελής άνθρωποι κάνουν με δυσκολία».

Μόλις βγήκα πάνω στην κορυφή, εκπλήρωσα ακόμα ένα όνειρο ζωής, έναν άθλο, που έφερα εις πέρας. Ένιωσα ιδιαίτερη τιμή που κατάφερα να κατακτήσω την υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας με την βοήθεια των αδελφών, Ελλαδιτών καταδρομέων».

Συγκλονίζουν οι πρώτες δηλώσεις του Γιώργου Τίρρη, λίγες ώρες μετά που ανέβηκε με το τροχοκάθισμά του, στον Όλυμπο. Το SigmaLive επικοινώνησε με τον Γιώργο, ο οποίος περίγραψε λεπτό προς λεπτό το οδοιπορικό της ανάβασης αλλά και της κατάβασης από την υψηλότερη κορφή της Ελλάδας. Ο Γιώργος, εκπλήρωσε τον στόχο για την Ηλιαχτίδα Ζωής, το Σύνδεσμο Στήριξης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Επαρχίας Λάρνακας, με σύνθημα «Όλα μπορούν να γίνουν».

«Ξυπνήσαμε κατά τις 06.00 μέχρι τις 7 παρά είχαμε ξεκινήσει. Έξω από το καταφύγιο είχε ομίχλη αέρα και πολύ κρύο.Βάλαμε τον εξοπλισμό μας και ξεκινήσαμε όλοι μαζί. Ήμασταν συνολικά 12 άτομα και 4 από Ελλάδα που ήξεραν το μονοπάτι. Τα καταφύγιο είναι σε υψόμετρο 2.453. Οδεύαμε προς τα πάνω όταν ξεκίνησε έντονος αέρας με πολύ ομίχλη.

Το μονοπάτι ήταν αρκετά δύσβατο, με εξαιρετικά υψηλό βαθμό δυσκολίας και έντονες εδαφικές εξάρσεις.Το έδαφος ήταν ολισθηρό λόγω λάσπης και βροχής. Είχε αρκετές πέτρες. Υπήρχε πρόβλημα διάσχισης του με το καρότσι λόγω στενότητας του μονοπατιού. Σε κάποια σημεία ο γκρεμός ήταν βάθους 400 με 500 μέτρα. Με το παραμικρό λάθος θα μπορούσε να ανατραπεί το καρότσι μου.

Ανεβαίνοντας προς τα πάνω είχε έντονη ομίχλη και χαμηλή θερμοκρασία. Σε πιο μεγάλο υψόμετρο ξεκινήσαμε να βρίσκουμε και τα πρώτα χιόνια. Εννοείται ότι τα χιόνια δυσχέραιναν αρκετά την προσπάθειά μας. Οι καταδρομείς που ήταν μαζί μου, βοηθούσαν, στο να αντεπεξέλθουμε σε όποια δυσκολία προέκυπτε. Η εμπειρία των 3 καταδρομέων που με συνόδευαν, βοήθησε στο να υπερβούμε τις δυσκολίες.

Τόσο η ανάβαση όσο και η κατάβαση ήταν ιδιαίτερα δύσκολες για έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε τροχοκάθισμα», συμπλήρωσε ο Γιώργος Τίρρης στο τέλος της επικοινωνίας με το SigmaLive.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *