30/04/2024

Τέλεια δωρεάν δώρα για την Πρωτοχρονιά!!!

0

Τέλεια δωρεάν δώρα για την Πρωτοχρονιά!!!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ιδέες για φθηνά δώρα, δωρεάν δώρα, τι να χαρίσωΕπειδή οι προτάσεις για φθηνά δώρα που προβάλλονται αυτές τις ημέρες πολλές φορές έχουν σαν αποτέλεσμα δώρα που στην πραγματικότητα θα ντρεπόμασταν να χαρίσουμε (όπως κερί μέσα σε ένα παλιό δικό μας βάζο με φιόγκο), ακολουθούν προτάσεις που δε θα μας κοστίσουν τίποτα αλλά θα έχουν αξία για τους ανθρώπους που αγαπάμε και θέλουμε να τους χαρίσουμε κάτι, αλλά δεν μπορούμε να ξοδέψουμε χρήματα. 

Ξεκινάμε από το συμπέρασμα ότι τα πολυτιμότερα πράγματα στη ζωή δεν πουλιούνται. Παρακάτω έχουμε μια σειρά από προτάσεις που δε θα στοιχίσουν ούτε ένα ευρώ αλλά θα δώσουν χαρά στους δικούς μας ανθρώπους, πολύ μεγαλύτερη από ένα άχρηστο αν και πανάκριβο αντικείμενο. Εξάλλου η κρίση αναγκάζει να εφευρίσκουμε νέους τρόπους.

1 δώρο: Εργασία

Θα χρειαστείτε μια κόλα χαρτί όπου θα γράψετε: “Αγαπημένη μου μανούλα (ή γιαγιά , θεία κτλ. ) σου εύχομαι χρόνια πολλά και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος! Σου χαρίζω αυτό το κουπόνι με την επίδειξη του οποίου, οποιαδήποτε ημέρα μέσα στο 2014, κερδίζεις ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΗΜΕΡΑ να σου κάνω δουλειές στο σπίτι ή να σε βοηθάω στην ανακαίνιση του σπιτιού, να σου καθαρίζω τον κήπο ή να σου πλύνω το αυτοκίνητο. Με αγάπη Μαρία…. ”

2 δώρο: Χρόνος

Με την ίδια λογική ένα χαρτί όπου θα γράφετε ότι υπόσχεστε να αφιερώσετε χρόνο για να περάσετε μαζί ωραίες στιγμές όπως να πάτε βόλτα, να δείτε ταινίες, εκδρομές ή αν είναι δώρο για ένα παιδάκι να του μάθετε ποδήλατο ή αν πρόκειται για τη γιαγιά σας να της δείξετε πως να “σερφάρει” στο ίντερνετ.

3 δώρο: Χρήματα

Όχι δικά σας χρήματα, αλλά αυτά που θα προκύψουν πουλώντας στο διαδίκτυο τα παλιά αντικείμενα. Φτιάξτε μια λίστα με sites που πουλάνε μεταχειρισμένα αντικείμενα και βοηθήστε τη θεία σας να ξεφορτωθεί τις παλιές τις τσάντες, το παλιό της παραπεταμένο κινητό κτλ. Χάρη στη δική σας βοήθεια και θα αδειάσει χώρο στο σπίτι και θα βγάλει χρήματα.

4 Δώρο: Ταξίδι 

Και πάλι δωρεάν. Κάντε ένα αξέχαστο δώρο στη θεία σας. Βρείτε μέσω internet (με προσοχή) κάποια συνομήλικη με τη θεία σας που να μένει στο Παρίσι ή στην Νέα Υόρκη ή σε άλλη πόλη που θα ήθελε να πάει η θεία σας και κανονίστε να φιλοξενήσετε την κυρία απ’ το εξωτερικό για μια εβδομάδα στην πόλη σας και να της δείξετε τα αξιοθέατα. Εκείνη με τη σειρά της θα φιλοξενήσει και θα ξεναγήσει τη θεία σας.

5 Δώρο: Κάτι φτιαγμένο με τα χεράκια σας

Βρείτε στο Διαδίκτυο συμβουλές και οδηγίες για να κάνετε κάποιο έργο τέχνης όπως ένα κέντημα ή ένα πλεκτό ή έναν πίνακα και αφιερώστε τον χρόνο που έχετε μέχρι την Πρωτοχρονιά για να φτιάξετε ένα δώρο που θα είναι ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας. Προσπαθήστε να βγει κάτι καλό, δεν αρκεί να συγκινήσετε κάποιον με το ενδιαφέρον σας, αλλά και να φτιάξετε κάτι που να είναι όντως όμορφο. Φυσικά αν φέρει την υπογραφή σας ή και μια ευχή θα είναι ακόμα πιο συγκινητικό.

6 Δώρο: Προσωπική αφιέρωση

Παραγγείλετε φανελάκι ή κούπα με πρωτότυπη αφιέρωση που να περιλαμβάνει το όνομα του ανθρώπου που θα το χαρίσετε και μια ευχή από εσάς. Σίγουρα θα εκτιμήσει μια τέτοια ένδειξη αγάπης κι ενδιαφέροντος.

7 Δώρο σε παροχές απόλαυσης (Αν βλέπατε Φιλαράκια, κάτι σαν το κουπόνι Sex του Joey)

Αυτό μπορείτε να το χαρίσετε μόνο στον καλό σας αν η σχέση σας έχει περάσει τα πρώτα στάδια και έχετε μια κάποια οικειότητα. Ακόμα καλύτερα χαρίστε τον στον σύζυγό σας.  Κόβετε ένα χαρτί σε σχήμα καρδούλας και γράφετε πάνω “Δώρο παροχής απόλαυσης. Με την επίδειξη του παρόντος οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο 2014 και σε οποιοδήποτε σημείο κερδίζετε….. (εδώ το αφήνουμε σε εσάς, ανάλογα με τη φαντασία και τα ταμπού σας). Πάντως εγγυημένα ένα τέτοιο δώρο θα τον κάνει πολύ πιο ευτυχισμένο από την πιο επώνυμη κολόνια.

Διακοσμήστε το δώρο με ένα όμορφο φιογκάκι κι είστε έτοιμοι!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *