08/05/2024

Σύλληψη τριών από τους 11 δραπέτες στα Τρίκαλα

0

Σύλληψη τριών από τους 11 δραπέτες στα Τρίκαλα

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Στη σύλληψη τριών εκ των 11 δραπετών, οι οποίοι απέδρασαν το βράδυ της Παρασκευής από τις Φύλακες Τρικάλων έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής η Αστυνομία.
Σε εξέλιξη βρίσκονται εκτεταμένες έρευνες στην αγροτική περιοχή που περιβάλλει το σωφρονιστικό ίδρυμα, με τη συμμετοχή και δύο ελικοπτέρων, για τον εντοπισμό των υπόλοιπων οκτώ κρατουμένων.

Νωρίτερα, αναφερόμενο στην απόδραση, το υπουργείο Δικαιοσύνης έκανε λόγο για «πρωτοφανή ένοπλη επίθεση στρατιωτικού τύπου με καλάσνικοφ και ρίψη χειροβομβίδων που εξερράγησαν»

Κανένα όπλο δεν έχει βρεθεί έως τώρα εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος, και φαίνεται πως η επίθεση οργανώθηκε εξ’ ολοκλήρου εκτός των φυλακών. Η σφοδρότητα της επίθεσης ήταν τόσο μεγάλη, που ανάγκασε όλους τους αστυνομικούς που προσέγγισαν το σημείο να οπισθοχωρήσουν. «Οι έρευνες συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση».

Σύμφωνα με το υπουργείο, «άγνωστοι δράστες, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, με δυο οχήματα και βαρύτατο οπλισμό, άνοιξαν πυρ κατά των σκοπών εξωτερικής φρούρησης, αλλά και κατά του οχήματος της περιπόλου του σωφρονιστικού καταστήματος που βρισκόταν έξω από αυτό και το οποίο βρέθηκε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η ανταλλαγή πυρών είχε διάρκεια πάνω από μισή ώρα, με συνέπεια τον τραυματισμό δύο εξωτερικών φρουρών, «εκ των οποίων ο ένας σοβαρά». Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Τρικάλων όπου και χειρουργήθηκαν. Ένας εξ αυτών παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *