23/04/2024

Σχολιασμός για το Δελτίο Τύπου με θέμα την επίσκεψη του κ. Ζορές Ιβάνοβιτς Αλφιόροφ στο Spa

5

κ. Ζορές Ιβάνοβιτς Αλφιόροφ Жорес Иванович АлфёровΤο Υδροθεραπευτήριο LOUTRAKITHERMALSPA επισκέφθηκε κατά την ολιγοήμερη παραμονή του στο Λουτράκι ο Ακαδημαϊκός της Ρώσικης Ακαδημίας Επιστημών και Βουλευτής του Ρώσικου Κοινοβουλίου, καθώς και Πρύτανης και Ιδρυτής του Ακαδημαϊκού Πανεπιστημίου της Ρωσίας κ. ΖΟΡΕΣ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΑΛΦΕΡΟΦ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

κ. Ζορές Ιβάνοβιτς Αλφιόροφ Жорес Иванович АлфёровΠρώτα το σχόλιο:

Τι εννοείτε ότι ο Ακαδημαϊκός της Ρώσικης Ακαδημίας Επιστημών κ. Ζορές Ιβάνοβιτς Αλφιόροφ που έχει βραβευθεί με το Νόμπελ Φυσικής  “…εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις πισίνες υδρομαλλάξεων ..” ; Δηλαδή τι είπε; ” Γιούπι τι ωραίες μπουρμπουλήθρες! Τις θαυμάζω δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο στη ζωή μου ! ” Πως μπορεί ένας επιστήμονας με γνώσεις και βιώματα να θαυμάσει τις πισίνες υδρομαλάξεων;

(με την ευκαιρία σημειώνουμε ότι οι υδρομαλάξεις γράφονται με ένα “λ” το δεύτερο γιατί το έγραψε ο συντάκτης του Δελτίου Τύπου; Για να μην κάνουμε απρεπείς συνειρμούς;) 

” ...Κατά την επίσκεψη του ξεναγήθηκε σε όλους τους  χώρους του υδροθεραπευτηρίου, ενημερώθηκε  για την ιστορία των ιαματικών λουτρών και τις θεραπευτικές ιδιότητες του ιαματικού  νερού … “. Αλήθεια σε ποια γλώσσα έγινε η ενημέρωση; Γιατί σύμφωνα με μαρτυρίες τα αγγλικά στο Spa τα ομιλούν με δυσκολία δείχνοντας με το δάχτυλο στους επισκέπτες τα πακέτα, ενώ ρωσικά στο Spa δε γνωρίζει κανένας.

Όπως και να χει το γεγονός ότι ο ευνοϊκός άνεμος έφερε μια τόσο σημαντική προσωπικότητα στο Λουτράκι δε σημαίνει τίποτε άλλο παρά μόνο το ότι βρέθηκε τυχαία για διακοπές στο Λουτράκι και για λόγους άσχετους με το Spa. Απόδειξη το ότι δεν υπήρξε  Δελτίο Τύπου που να ενημερώνει προηγουμένως για την επίσκεψη του κ. Ζορές Ιβάνοβιτς Αλφιόροφ. Εξάλλου το ανεπίσημο της επίσκεψής του φαίνεται και από την ενδυμασία του και γενικά την πρόχειρη φωτογραφία. Προς τι λοιπόν το πανηγυρικό Δελτίο Τύπου;
Μην μας πείτε πάντως ότι το Δελτίο αυτό είναι διαφήμιση του Spa γιατί θα γελάσουμε (.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υδροθεραπευτήριο  LOUTRAKITHERMALSPA  επισκέφθηκε κατά την ολιγοήμερη παραμονή του στο Λουτράκι ο Ακαδημαϊκός της Ρώσικης Ακαδημίας Επιστημών και Βουλευτής του Ρώσικου Κοινοβουλίου, καθώς και Πρύτανης και Ιδρυτής του Ακαδημαϊκού Πανεπιστημίου της Ρωσίας κ. ΖΟΡΕΣ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΑΛΦΕΡΟΦ,  που έχει βραβευθεί με το Νόμπελ Φυσικής το έτος 2000, για την ανάπτυξη των ετεροδομών των ημιαγωγών που χρησιμοποιούνται σε υψηλές ταχύτητες και στην οπτικοηλεκτρονική.

Τον Νομπελίστα καθηγητή υποδέχθηκαν στο Υδροθεραπευτήριο, ο Πρόεδρος του Προμηθέα  – Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Λόης και ο Διευθυντής του Loutraki Thermal Spa κ. Νίκος Πετρίτσης.

Κατά την επίσκεψη του ξεναγήθηκε σε όλους τους  χώρους του υδροθεραπευτηρίου, ενημερώθηκε  για την ιστορία των ιαματικών λουτρών και τις θεραπευτικές ιδιότητες του ιαματικού  νερού, γεύθηκε το πόσιμο ιαματικό νερό και  κολύμπησε στις σύγχρονες πισίνες υδρομαλλάξεων για τις οποίες  εξέφρασε τον θαυμασμό του.

Τον κ. Καθηγητή ευχαρίστησε ο κ. Λόης εκ μέρους του Δημάρχου για την τιμή που μας έκανε να επισκεφθεί  το Υδροθεραπευτήριο του Δήμου μας .

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

5 thoughts on “Σχολιασμός για το Δελτίο Τύπου με θέμα την επίσκεψη του κ. Ζορές Ιβάνοβιτς Αλφιόροφ στο Spa

  1. Μα είναι σαφές ότι το δελτίο τύπου βγήκε για να ευλογηθούν τα γένια του “εκπρόσωπου του δήμου”.
    Οποία δουλικότητα και γραικισμός η τελευταία παράγραφος (για την τιμή που μας έκανε να επισκεφτεί το υδροθεραπευτήριο…). Ήρθε ο άνθρωπος για την βράβευση της Unesco, ο δήμος το εκμεταλλεύτηκε βγάζοντας δελτίο τύπου για την βράβευση (λες και έκανε κάτι για αυτό….), και μετά τον τράβαγαν βέβαια. Ας όψεται ο κος πρόεδρος του προμηθέα που έχει δώσει μέχρι και χώρους για τις κυρίες του ρωσικού συλλόγου.
    Κατά τα λοιπά…δεν υπάρχει οπτικοηλεκτρονική αλλά ηλεκτρονική οπτικών μέσων, ενώ θα πρέπει να μας εξηγήσουν και που πιάνουν τις υψηλές ταχύτητες οι ημιαγωγοί (σε πίστα; σε ανοιχτό δρόμο; στον περιφεριακό; στη θάλασσα;). Ανίκανοι έστω και για να μεταφράσουν από το wikileaks.
    Κλείνοντας, ας τους πει επιτέλους κάποιος ότι πρόταση 64 λέξεων σε δελτίο τύπου είναι όχι απλά απαράδεκτη, αλλά ένδειξη ασχετοσύνης (που βέβαια δεν περιμέναμε τώρα για να το καταλάβουμε).

  2. einai kako pou o k proedros ektima tis kyries tou rwsikou syllogou ?

  3. ΤΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ;ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΣΠΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΧΟΛΗ ΞΑΦΝΙΚΑ;

  4. 23.18 άλλο η δήλωση, και άλλο η αυτοπροβολή χωρίς λόγο.Επίσης, βγάζεις δελτίο τύπου με την γνώμη του επισκέπτη να εκθειάζει κάτι, όταν ο ίδιος είναι γνώστης ή το συγκρίνει με κάτι άλλο.
    Τέλος, η κριτική αφορά την σύνταξη του δελτίου τύπου και όχι το νόημα του, βγάλε επιτέλους τις τσίμπλες και δες (κάτι άλλο εκτός από αυτά που σου δίνουν να γράφεις με σκονάκι).

  5. Η σταύρωση του Προμηθέα συνεχίζεται…που να δείτε και με το φεστιβάλ νερού τι έχει να γίνει

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *