Όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, όταν ψηφιστεί η διάταξη, οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να μαζεύουν σε ένα κουτί τις χάρτινες αποδείξεις, αφού θα χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα. Ανέφερε πως υπάρχουν μεγάλες εταιρείες που δεν χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα και τόνισε πως δεν μπορεί να χρεώνουν εταιρείες επιπλέον κόστος για τη χρήση κάρτας, αναφέροντας ως παράδειγμα τα ΕΛΤΑ. “Πιέζουμε όσο γίνεται περισσότερο στο θέμα των τραπεζικών προμηθειών” σημείωσε, προσθέτοντας ότι σε βάθος χρόνου οι συναλλαγές με τις κάρτες θα γίνουν υποχρεωτικές για όλες τις επιχειρήσεις. Επίσης, κάλεσε τις τράπεζες να μειώσουν τις προμήθειες για τη χρήση POS.

 

Μεταφορά φορολογικού βάρους από τα χαμηλά στα υψηλά εισοδήματα

Σχετικά με τις φορολογικές κλίμακες σημείωσε πως για τους άνεργους και τους φοιτητές θα έρθει σύντομα διάταξη στην οποία θα αλλάξουν τα κριτήρια φορολόγησης, λόγω τεκμηρίων, ενώ, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για τις αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες, υποστήριξε ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Μάλιστα, τόνισε για το θέμα αυτό ότι “…υπάρχουν πολύ καλές ειδήσεις στο θέμα αυτό, ωστόσο δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι όσο η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη…”. Πρόσθεσε ότι “…στόχος μας είναι να μεταφέρουμε βάρος στα υψηλά από τα χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα” και επανέλαβε ότι “θα υπάρξουν πολύ θετικές ειδήσεις”.

 

Προς αλλαγή στη φορολογία αυτοκινήτων

Έκανε ακόμη γνωστό ότι το υπουργείο Οικονομικών διεξάγει διασταυρώσεις για να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα και όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Όσοι υπάγονται σε αυτές τις δύο κατηγορίες θα λάβουν ειδοποιητήρια από το υπουργείο έως το τέλος Φεβρουαρίου. “Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν αυτοκίνητα τα οποία δεν είναι ασφαλισμένα” είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Αναφερόμενος στους 800.000 οδηγούς που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, είπε ότι επίσης θα σταλούν ειδοποιήσεις. Ανέφερε ακόμη ότι εξετάζεται συνολική αλλαγή στη φορολογία των αυτοκινήτων. “Τα αυτοκίνητα έχουν φορολογηθεί υπέρμετρα” είπε.

Πηγή: avgi.gr