24/04/2024

Συνεχίζεται η μάχη με την πύρινη λαίλαπα στη βόρεια Εύβοια

0

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια, όπου η καταστροφή είναι ήδη πολύ μεγάλη.Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα. Σε ετοιμότητα βρίσκεται οχηματαγωγό πλοίο στην Αιδηψό για το ενδεχόμενο εκκένωσης οικισμών, καθώς οι φλόγες έφτασαν σε αυλές αγροικιών. Στη Λίμνη Ευβοίας βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος αυτήν την ώρα προεδρεύει σύσκεψης με τη συμμετοχή τοπικών φορέων. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί πληγείσες περιοχές.

Ο κ. Τόσκας μίλησε με τους πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή και τους ευχαρίστησε εκ μέρους του ελληνικού λαού, για την προσπάθειά τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Φαίνεται πως κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με την Κυριακή, αλλά σημείωσε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη επαγρύπνηση μετά το μεσημέρι, καθώς οι άνεμοι στην περιοχή δυναμώνουν και φτάνουν τα 5-6 μποφόρ.Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, η πόλη της Λίμνης δεν κινδυνεύει.
Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα μέτωπο πυρκαγιάς στην περιοχή Πευκέλι, στο οποίο έχουν επικεντρωθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με τη συμμετοχή τεσσάρων αεροσκαφών και τεσσάρων ελικοπτέρων.

Μεγάλες επίγειες δυνάμεις με 58 πυροσβεστικά οχήματα συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην εστία της αναζωπύρωσης κοντά στην κωμόπολη της Λίμνης.Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή από το πρωί, περίπου 20 με 22 χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη. Οι ζημιές θα εξεταστούν από τον ο ΕΛΓΑ για τη χορήγηση αποζημιώσεων, είπε.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *