Συνελήφθη απατεώνας στην Κηφισιά που ζητούσε φακελάκι υποσχόμενος δουλειά

0

Τι ευκολόπιστοι που γινόμαστε οι άνθρωποι όταν θέλουμε κάτι πολύ!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

ef874c66231d7b666c6013b8c3cc9a2fΣύλληψη απατεώνα στη Κηφισιά που εκμεταλλευόταν ανέργους υποσχόμενος δουλειά σε ναυτιλιακές εταιρείες Την ανάγκη των ανέργων εκμεταλλευόταν ένας 48χρονος απατεώνας στην Κηφισιά, αποσπώντας τους χρήματα με το πρόσχημα ότι θα τους εξασφάλιζε εργασία σε ναυτιλιακές εταιρείες.

Ο απατεώνας εξαπατούσε κυρίως γυναίκες, στις οποίες υποσχόταν εργασία ως μαγείρισσες ή σερβιτόρες σε πλοία, και συνελήφθη στις 31 Ιουλίου, στην Κηφισιά, από αστυνομικούς του Τ.Α. Καματερού.

Σε μια συνάντηση που είχε με γυναίκα, με σκοπό να παραλάβει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την «πρόσληψή» της ως σερβιτόρα σε ναυτιλιακή εταιρεία, ο άνδρας συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Από τον Απρίλιο του 2013, με αναρτήσεις αγγελιών σε εφημερίδες, όπου εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος ναυτιλιακών εταιρειών, υποσχόταν εργασία σε εμπορικά πλοία ελληνικής εταιρείας, αποσπώντας με αυτόν τον τρόπο διάφορα χρηματικά ποσά από τους ενδιαφερόμενους, καθώς και έγγραφα με τα προσωπικά τους στοιχεία, τα οποία δήλωνε ότι θα χρησιμοποιούσε για την πρόσληψή τους και την έκδοση του απαραίτητου ναυτιλιακού φυλλαδίου.

Από την έρευνα έχει προκύψει ότι έχει εξαπατήσει με αυτή τη μέθοδο 10 άτομα, αποσπώντας συνολικά 3.220 ευρώ. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα διπλότυπο μπλοκ είσπραξης με 10 αποκομμένες αποδείξεις, ιδιόχειρες σημειώσεις με την αναγραφή αγγελιών προς δημοσίευση και τρία κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε τακτικό ανακριτή.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *