Συνεδρίαση ΔΟΠΑΠ “Προμηθέας” για τους Ρώσους που θα έρθουν

7

Προμηθέας Μόσχα ΦεστιβάλΣυνεδρίαση ΔΟΠΑΠ “Προμηθέας” για τους Ρώσους που θα έρθουν.

Στο πλαίσιο της σύσφιγξης των πολιτιστικών σχέσεων ανάμεσα σε Ρωσία και Ελλάδα και ειδικότερα ανάμεσα στη Μόσχα και το Λουτράκι  ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ” Ν. Λόης πραγματοποίησε επίσκεψη στην Μόσχα, ύστερα από πρόσκληση που δέχθηκε από τον αντίστοιχο Οργανισμό του Δήμου Μόσχας, προκειμένου να προωθήσει τον Δήμο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων ως Τουριστικό Προορισμό.
Αποτέλεσμα της επίσκεψής του είναι η διοργάνωση Φεστιβάλ στο πλαίσιο του οποίου θα γίνει έκθεση φωτογραφιών που θα εκτεθούν στον Ισθμό, στη διώρυγα της Κορίνθου δεμένες με σχοινιά.

Ανάμεσα στους φιλοξενούμενους που έχουν προσκληθεί και αναμένονται είναι ο Υπουργός των Διεθνών οικονομικών σχέσεων και εμπορίου της κυβέρνησης του Κρεμλίνου αλλά και πρόεδρος του συνδέσμου φιλίας Ρωσίας – Ελλάδας καθώς και πρόσωπα ικανά να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού του Λουτρακίου. Ενεργώντας προς αυτή την κατεύθυνση προγραμματίστηκε συνάντηση με εκπροσώπους του Loutraki Tourism Organisation.

Το εγχείρημα αυτό θεωρείται φιλόδοξο και ελπιδοφόρο, ωστόσο υπήρξαν αντιδράσεις και έτσι το θέμα πέρασε με 5 ψήφους υπέρ και 3 κατά. Καταψήφισαν η κα Καλλίρη, ο κ Λαζαρίδης και η κα Λέζου που δεν είχαν πειστεί από τα επιχειρήματα του κ Λόη. Ο κ Λαζαρίδης τεκμηρίωσε την άποψή του εκφράζοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα σκέψη. Θα προσπαθήσουμε να αποδώσουμε το νόημα. Η φιλοξενία επισκεπτών τους οποίους θέλουμε να πείσουμε για το τουριστικό μας προϊόν πρέπει να είναι όντως φιλοξενία (δεν αναλύουμε την ετυμολογία της λέξης, θεωρούμε ότι τη γνωρίζετε) το μεταφράζουμε σε πιο πρακτικό ζήτημα που σημαίνει με δικά μας έξοδα να τους δείξουμε τα σπουδαία αξιοθέατα που βρίσκονται δίπλα στο Λουτράκι όπως το Θέατρο της Επιδαύρου, Η Αρχαία Ολυμπία, η Ακρόπολη καθώς και τα δικά μας τοπικά μνημεία. Σε μια τέτοια προσέγγιση οι 3.000 που διατίθενται για τον σκοπό αυτό και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διοργάνωση δεν είναι αρκετά για να επιτευχθεί ο στόχος της αξιοπρεπούς και επιτυχημένης προβολής.

Από την άλλη ο κ Λόης σε έντονους τόνους υπεραμύνθηκε των δικών του θέσεων, υποστήριξε ότι έχει προνοήσει και για φιλοξενία και για ξενάγηση, αλλά και για γεύμα που θα παρατεθεί και κατηγόρησε όσους έρχονται στο συμβούλιο και καταψηφίζουν οποιαδήποτε πρόταση κάνει ο Πρόεδρος. Τέλος είπε με παράπονο ότι τον πειράζει που έκανε μια προσπάθεια που τορπιλίζεται.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

7 thoughts on “Συνεδρίαση ΔΟΠΑΠ “Προμηθέας” για τους Ρώσους που θα έρθουν

  1. Όλοι οι ρώσοι και πρώτος ο μουράτοφ κάνουν σειρά ποιος θα πρωτοέρθει στο Λουτράκι. Σοβαρευτείτε επιτέλους~!

  2. Πάλι ξεπέτα θα κάνετε για να δικαιολογήσετε δήθεν έργο. Εκδηλώσεις στο πόδι για να χουμε να λέμε

  3. Γράψτους όλους και προχώρα Πρόεδρε κάνε και την μουσική Σχολή να σκάσει κι η κυρία κι η φιλενάδα της

  4. Γράφετε ότι οι φωτογραφίες θα είναι κρεμασμένες με σχοινιά μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένοι γιατί δεν κατάλαβα τι εννοείτε

  5. Σύμφωνα με την περιγραφή που έκανε χθες ο κ. Πρόεδρος θα γίνουν τρύπες σε πλαστικοποιημένες φωτογραφίες και μέσα από τις τρύπες θα περαστεί το σκοινί. Αυτό το σύνολο θα απλωθεί στη Διώρυγα όπου και θα βλέπει ο κόσμος τις φωτογραφίες – εκθέματα

  6. Αυτή η κυρία Καλλίρη και η κολλιτσίδα της δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν; Ο Λόης έκανε κάτι. Εκείνες; Το μόνο που τις ενδιαφέρει είναι το μαγαζάκι τους και η υπεράσπισή του. Και βέβαια είναι πολύ πιο εύκολο να χαλάσει κανείς κάτι από το να φτιάξει. Ουστ ρε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *