19/04/2024

Συνεδρίασε, χθες, Τρίτη, το Δ.Σ. του Περιφερειακού Συνδέσμου, ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι αποφάσεις του ΦΟΔΣΑ για τα απορρίμματα.

0

Συνεδρίασε, χθες, Τρίτη, το Δ.Σ. του Περιφερειακού Συνδέσμου, ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι αποφάσεις του ΦΟΔΣΑ για τα απορρίμματα.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

alt

  Συνεδρίασε, χθες, Τρίτη, το Δ.Σ. του Περιφερειακού Συνδέσμου, ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου, με θέμα «Τη διαμόρφωση πρότασης για τη χωροθέτηση μονάδων προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων (εγκατάσταση δεματοποιητή, ΚΔΑΥ και κομποστοποιητή)» και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

Α) ΓΕΝΙΚΑ

1. Να αποσαφηνιστεί ότι :

• Η προσωρινή διαχείριση αφορά την εγκατάσταση των μονάδων δεματοποιητή, ΚΔΑΥ και κομποστοποιητή, και σε καμιά περίπτωση δεν νοείται δεματοποιητής με σύμμεικτα.

 

• Ποιος αναλαμβάνει το κόστος των έργων υποδομής που απαιτούνται, την αγορά η την ενοικίαση των μηχανημάτων.

• Το κόστος διαχείρισης που θα αναλογεί σε κάθε Δήμο.

2. Η προσωρινή διαχείριση προβλέπει την εγκατάσταση μονάδων σε επίπεδο νομού και αποκεντρωμένη διαχείριση των οικονομικών και των έργων υποδομής που απαιτούνται για τη λειτουργία του συστήματος.

3. Να διερευνηθεί η δυνατότητα εξεύρεσης πόρων από το ΕΠΠΕΡΑΑ και άλλες πηγές.

4. Να υπάρξει πολιτική διαχείριση του συστήματος με τον ορισμό Συντονιστικής Επιτροπής του Έργου.

5. Να γίνει αποδεκτή η πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την προσωρινή χωροθέτηση μονάδων προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων με την προσθήκη των νέων προτεινόμενων χώρων και την σταδιακή υλοποίηση της εγκατάστασης, ανάλογα με την ετοιμότητα, ωριμότητα των χώρων.

Β) ΕΙΔΙΚΑ

Όσον αφορά τη προσωρινή χωροθέτηση προτείνεται:

Π.Ε Λακωνίας: Περιοχή Μολάων, Δήμου Μονεμβασίας (έχει εγκατασταθεί δεματοποιητής) και Περιοχή Σκάλας, Δήμου Ευρώτα με κάλυψη της λοιπής ενότητας με αντισταθμιστικά οφέλη.

Π.Ε Αρκαδίας: Περιοχή Δήμου Τρίπολης, περιοχή Δήμου Μεγαλόπολης και περιοχή Δήμων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας.

Π.Ε Αργολίδας: Περιοχή Δήμου Άργους- Μυκηνών και Περιοχή Δίδυμα Δήμου Ερμιονίδας (λειτουργεί ήδη δεματοποιητής)

Π.Ε Κορινθίας : Περιοχή Δήμου Νεμέας με πρόθεση κάλυψης των όμορων Δήμων, με την προϋπόθεση ότι οι Δήμοι θα διαθέτουν χώρους εναπόθεσης των υπολειμμάτων και περιοχή Δήμου Κορινθίων.

ΠΕ Μεσσηνίας: Περιοχή Πύλος, Δήμου Πύλου-Νέστορος (λειτουργεί δεματοποιητής) και περιοχή της Μεσσηνίας, η οποία έχει μελετηθεί και έχει τις απαιτούμενες εγκρίσεις και η οποία θα επιλεγεί από το ΥΠΕΚΑ με επιστημονικά κριτήρια.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *