08/05/2024

Συλλογική Τοπική Δράση για την Απασχόληση και την Κοινωνική Ένταξη Ευπαθών Ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας

0

Συλλογική Τοπική Δράση για την Απασχόληση και την Κοινωνική Ένταξη Ευπαθών Ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

ΝΕΜΕΑΜε επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι ημερίδες για την δημοσιοποίηση του προγράμματος «Συλλογική Τοπική Δράση για την Απασχόληση και την Κοινωνική Ένταξη Ευπαθών Ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας »που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Νεμέας 6/12, στο Κιάτο 7/12, στην Κόρινθο 10/12 και στο Λουτράκι 11/2012 σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους .

Μέσω της υλοποίησης της Πράξης επιδιώκεται η προώθηση στην αγορά εργασίας100 ανέργων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/ απειλούμενα από φτώχεια, Μετανάστες, ΑΜΕΑ), με την αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που παρέχει η περιοχή της Κορινθίας στον πρωτογενή τομέα, στον τουριστικότομέα, στον τομέα βιομηχανικών κατασκευών, στο τομέα εμπορίου – παροχής υπηρεσιών, αλλά και στο τομέα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας( γυναικείοι συνεταιρισμοί).

Από την υλοποίηση των δράσεων του Έργου θα ωφεληθούν 100 άτομαγια επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, ως ακολούθως:

 ·         60 άτομαεπιδιώκεται να προωθηθούν στην απασχόληση σε υφιστάμενες επιχειρήσεις της Κορινθίας με την επιδίωξη παράλληλης αξιοποίησης προγραμμάτων επιδότησης του ΟΑΕΔ (πχ Νέες Θέσεις Εργασίας, Σύμβαση Εργασιακής Εμπειρίας, Επιταγή Επανένταξης).

·         20 άτομαθα υποστηριχθούν για την ίδρυση ατομικών νέων επιχειρήσεων (με την επιδίωξη την επιδίωξη παράλληλης αξιοποίησης προγραμμάτων ΟΑΕΔ Νέοι Ελεύθεροι Επαγγελματίες, αλλά και άλλων επιδοτήσεων / επιχορηγήσεων του ΕΣΠΑ για την σύσταση νέων επιχειρήσεων, ΕΠ Αγροτικής Ανάπτυξης, ΕΠ Αποθεματικό Απρόβλεπτων, κλπ).

·         20 άτομαθα κατευθυνθούν στην ίδρυση κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης (Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού με βάση το Ν. 4019 «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και λοιπές διατάξεις»). Θα υποστηριχθεί μέσω του προγράμματος η σύσταση (2) δυο αντίστοιχων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού – συνεταιρισμών γυναικών με σκοπό την παραγωγή και πώληση παραδοσιακών τροφίμων – γλυκών αλλά και την παραγωγή διάφορων χειροποίητων τοπικών προϊόντων της Κορινθίας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *