Συγκρίνουμε Metropolitan Opera στο Λουτράκι με 1η Πειραϊκή Αμφικτυονία, στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά

0

Καλή η Metropolitan Opera και φημισμένη και πολυδια – φημισμένη, αλλά τουλάχιστον για το Λουτράκι δεν μπορούμε να πούμε ότι είχε την αναμενόμενη αποδοχή του κοινού.
Την ώρα που αυτό το ενδιαφέρον πολιτιστικό γεγονός λάμβανε χώρα στο Δήμο μας, σε έναν άλλο Δήμο που απέχει 70 χλμ, η 1η Πειραϊκή Αμφικτυονία, στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά προσέλκυσε πολύ περισσότερο κόσμο.
Εκεί οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν τα κοινά πολιτισμικά στοιχεία και τις διαφορές των τοπικών εθίμων της χώρας μας.

Θα μου πείτε ενδεχομένως ότι η σύγκριση είναι άδικη. Άλλο ένα πολιτιστικό γεγονός που προϋποθέτει ένα κάποιο υπόβαθρο για να το αντιληφθεί κανείς και άλλο ένα αντάμωμα όπου αναδεικνύονται, η παράδοση, ο πολιτισμός και οι γεύσεις των τόπων καταγωγής μας.
Άλλο η ελεύθερη προσέλευση σε ανοιχτό χώρο και άλλο η ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ στη συγκεκριμένη απευθείας μετάδοση όπερας, που επιτρέψτε μας να την αποκαλέσουμε Προβολή.
Δε θα το πιστέψετε αλλά είναι ΑΛΗΘΕΙΑ ότι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο η τηλεόραση μεταδίδει ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ
Στο κανάλι «ΒΟΥΛΗ» την όπερα “Tosca” του Giacomo Puccini
και στην ΕΤ 1 την εκπομπή
«ΜΙΚΡΗ ΟΘΟΝΗ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ» και πιο συγκεκριμένα το έργο του M.P. Μussorgsky «Εικόνες από μια έκθεση» ερμηνευμένο από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης σε συνεργασία με το Κρατικό Μπαλέτο της Βιέννης.

Όποιος θέλει λοιπόν να έχει πρόσβαση στην τέχνη με ψηφιακή υποστήριξη φαίνεται πως δε χρειάζεται να βγει από το σπίτι και να ξοδέψει χρήματα, παρά την πολύ δελεαστική έκπτωση για ομάδα πάνω από 20 άτομα, να γίνουμε μπούγιο να δούμε την Προβολή.
Αν παρόλα αυτά κάποιος επιθυμούσε διακαώς να συμμετάσχει σε αυτή την παρωδία τέχνης, η Αθήνα απέχει μόλις 80 χλμ. Άσε που εκεί μπορεί να έβλεπε στο κοινό τον Κατσαρό, τον Κωστάλα, την Πρωτοψάλτη, τον Κυριακού μετά της συζύγου κτλ.
Α ΝΑΙ… ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΖΕ ΤΟ ΛΑΣΠΩΜΕΝΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΡΑΔΙΝΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑ. Μέχρι την τελευταία Προβολή μάλλον θα έχουν τελειώσει και οι εργασίες.
Το μόνο καλό είναι ότι στο Αλεξάνδρειο θα έβρισκε κανείς εύκολα να παρκάρει, λόγω μικρής προσέλευσης κοινού παρά τις μεγάλες προσδοκίες. Ας πούμε ότι έφταιγε ο καιρός.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *