17/05/2024

Στον απόηχο του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 12 2011. Σχολιασμός από τον Ελεύθερο Σκοπευτή

3

Στον απόηχο του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 12 2011.Σχολιασμός από τον Ελεύθερο Σκοπευτή

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Στον απόηχο του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 12 2011 έχουμε να σας πούμε λίγα κι ενδιαφέροντα.
Πρώτα απ’ όλα δεν ήταν βαρετό και σ’ αυτό συνεισέφερε και η παρουσία του κου Δελλή και της μαγκούρας του. Ούτε μικρός είναι ούτε τρελός αλλά αλήθειες είπε. Ζήτησε και αυτά που ζήτησε για λογαριασμό των ΑΜΕΑ και πήρε τελικά αυτά που του ‘δωσαν με τη μορφή απαλλαγών για τις ευπαθείς ομάδες. Παρά την επιμονή του δεν κατάφερε να πετύχει απόλυτη απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη.

Η κοινή γνώμη είχε «γουρλώσει τα μάτια» ακούγοντας τεράστια ποσά που διατέθηκαν για τον πολιτισμό και προσπαθώντας να θυμηθεί τι χαρήκαμε από αυτόν τον πολιτισμικό πλούτο.

Ο κος Παύλου αναφερόμενος στο θέμα του κοινωνικού παντοπωλείου ενημέρωσε το Σώμα ότι διαβάζει τα blogs (ξέρετε το συγκεκριμένο blog που ανέπτυξε εκτενώς αυτό το θέμα). Διαβάζει αυτά που γράφονται στα blogs ο κύριος Παύλου ή μήπως τα διαβάζει λίγο πριν γραφτούν;

Ο κος Λούκας είπε ότι ήδη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ανατέθηκε έρευνα για να καθοριστούν όσο το δυνατόν τα κριτήρια κατάταξης στις ευπαθείς ομάδες και αναφέρθηκε στα αληθινά προβλήματα εν μέσω κρίσης με συγκινητικό προβληματισμό. Ο Πρόεδρος κος Κακαβάς απευθυνόμενος στον κο Λούκα είπε χαρακτηριστικά: «Εδώ είμαστε κε Λούκα να τα ανατρέψουμε όλα», μας θύμισε τη φράση του Δημάρχου που φέρεται να είπε  «Έλα,……, να τα αλλάξουμε όλα» το είχε πει σε έναν καφέ στην πρωτεύουσα  of the record (ίσως βέβαια και  on the record, θα αποδειχθεί στο εγγύς μέλλον).

Η αγάπη του κου Λόη για τον πολιτισμό δεν επιδέχεται αμφισβητήσεων. Μόνο για να βελτιώσει κανείς την ποιότητα των εκδηλώσεων θα μπορούσε να βοηθήσει προτείνοντας να αξιοποιήσει και τις δικές του γνωριμίες. Το έκανε ο κος Γκιώνης που είπε ότι έχει έναν γνωστό γιατρό ουρολόγο να τον εντάξουμε στις Χριστουγεννιάτικες Εορταστικές Εκδηλώσεις. Αφορμή για αυτή την πρόταση – η εκδήλωση για τον απινιδοτή.  Έκανε βαρυχειμωνιά, το εξέφρασε ποιητικά ο κος Λόης κάνοντας και μια αναδρομή στα χρόνια του Ρήγα, όχι από τράπουλα, τον Φεραίο εννοούσε.

Και από την ποίηση στο θέατρο. Επίδειξη των υποκριτικών ικανοτήτων του Λουτρακιώτη ηθοποιού Άγγελου Βλάσση. Πάσχοντας στο σανίδι του Δημοτικού Συμβουλίου μίλησε για άνεργο ηθοποιό που δεν έχει για να παντρευτεί και προγραμματίζει το γάμο του με δανεικά. Για σεναριακή αντίθεση ακολούθησε το παράδειγμα του ηθοποιού που είναι έτοιμος να πάρει διαζύγιο επειδή ξόδευε τα χρήματα που προορίζονταν για  το σούπερ μάρκετ αντί να ψωνίσει για το παιδί του (ένα παιδί πάντα προκαλεί συγκίνηση)  τα ξόδευε για βενζίνη προκειμένου να έρχεται στις πρόβες. Φυσικα και ο κος Βλάσσης δεν απέφυγε το κοινότυπο παράδειγμα με τα παιδιά που γίνονται πρεζόνια αντί να στραφούν στην τέχνη. Γιατί τέχνη χωρίς λεφτά δε γίνεται, ειδικά αν πριν γινόταν με λεφτά.

Ο κος Δ. Δέδες με τον κύριο Π. Πάυλου συμφώνησαν ότι δυσκολεύονται να καταλάβουν ο ένας τον άλλον λόγω του τρόπου που ομιλούν.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι πήραν αυτό που ήθελαν οι «εθελοντές» δασοπυροσβέστες που επέμειναν στην απαίτησή τους για 40.000 ευρώ. Μια απαίτηση βασισμένη σε ισχυρά επιχειρήματα και δημοκρατικά επικυρωμένες υποσχέσεις. Υποσχέσεις που αλλιώς λέγονται, αλλιώς γράφονται και εντέλει αλλιώς υλοποιούνται, για την ακρίβεια δεν υλοποιούνται. Αχ βαχ ακριβό γούστο το να είσαι εθελοντής δασοπυροσβέστης, επενδύεις σήμερα και δεν ξέρεις πως θα σου πάει, επάγγελμα με ρίσκο.

PS.  Μην εκπλαγείτε που βλέπετε στη θέση του Δημάρχου τον Αντιδήμαρχο κο Γλυκοφρύδη, είναι που αντικαθιστά τον Δήμαρχο ο οποίος απουσίαζε για σοβαρότατο λόγο, εμφανίστηκε στο τέλος, δεν ήταν οπτασία.
Και ο κος Βαρελάς έλειπε (υποθέτουμε επίσης για σοβαρό λόγο) αλλά και εκείνος εμφανίστηκε συμπτωματικά μόλις έπαψε να συζητιέται το θέμα στο οποίο θα ήταν πολύ χρήσιμη η άποψή του, τόσο χρήσιμη που παραλίγο να αναβληθεί η ψηφοφορία όπως πρότεινε η κα Στάμου με ύφος υποταγής στον Πρόεδρο.

Δεν κόβεται η αφήγησή μας απότομα. Απότομα επανεδιεκόπη  το Συμβούλιο για να συνεχιστεί Πέμπτη 22 12 2011. Δηλαδή τεμαχισμένο σε 3 μέρη. Βάλτε στοίχημα αν θα ξαναδιακοπεί. (Δε σας γράφουμε το λόγο που διεκόπη, σας θεωρούμε ενημερωμένους αναγνώστες).

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

3 thoughts on “Στον απόηχο του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 12 2011. Σχολιασμός από τον Ελεύθερο Σκοπευτή

  1. δλδ τι θελετε να πειτε οτι ο Παυλου εχει σχεση με καποιο μπλογκ εκτος απ το δικο του;

  2. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΟΥΝΕ! ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΝΑ ΚΟΚΟΡΕΥΟΝΤΕ ΑΠ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΨΕΥΤΕΣ!!!!!

  3. @ ελεύθερο σκοπευτή : μετά λύπης μου,βλέπω ότι μιλάς ειρωνικά και αφήνεις αιχμές προς το πρόσωπο μου…δεν θα μπω στην διαδικασία να ασχοληθώ με το ποιός είσαι και ποιός ο λόγος που το κάνεις (άλλωστε,για όσους ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στον χώρο των blogs,γνωρίζουν)…αν θεωρείς ότι προσφέρεις ενημέρωση (ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ) σε αυτούς που σε διαβάζουν (;;;),καλό θα ήταν να ενημερώνεσαι πρώτα για το θέμα και για τα πρόσωπα που θίγεις…και η ενημέρωση να είναι πολύπλευρη…και δηλώνω δημόσια,ότι ποτέ δεν με προσέγγισες για να ενημερωθείς για το θέμα,ώστε να δικαιούσαι να έχεις άποψη…ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑ,ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ (;;;) ΣΟΥ…αν ,τυχόν,έχεις κάποια απορία,πολύ ευχαρίστως να σε ενημερώσω ,με ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ,που αποδεικνύουν του λόγου μου το αληθές…
    (παραβλέπω τον τίτλο τoy blog “ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ”,επειδή είναι άποψη και συνεχίζω με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο)
    ΒΛΑΣΗΣ: Χαίρετε. Ονομάζομαι Αγγελος Βλάσης, νομίζω αρκετοί με ξέρετε εδώ πέρα. Είμαι ο εκπρόσωπος των Λουτρακιωτών και μη ηθοποιών, που έχουν ιδρύσει την παιδική σκηνή, ξεκινώντας από την 4ετία του κ.Γκιώνη και ελπίζαμε να συνεχίσουμε.

    Θέλω να δηλώσω προσωπικά, σαν Λουτρακιώτης πολίτης, ότι εγώ προσωπικά ντρέπομαι αυτή τη στιγμή που βρίσκομαι εδώ πέρα και λυπάμαι. Κάποιος ανέφερε ότι πολιτικά δεν πρόκειται να του κάνουμε τίποτα. Θα ήθελα να σας αναφέρω σε όλους, μπορεί να σας κακοφανεί, ότι η δικιά μας η δουλειά είναι πολύ πιο πολιτική πράξη από τη δικιά σας.
    Εμείς παίζοντας στην παιδική σκηνή, δημιουργούμε πρότυπα αισθητικά σε μικρά παιδιά. Αντί το παιδί να πάει να γίνει ένας….

    πρεζάκιας ή να κάθεται αποβλακωμένος μπροστά σε ένα play station, μπορεί κάποια στιγμή να θελήσει να παίξει θέατρο ή να ασχοληθεί με κάτι άλλο.

    Εχω συναδέλφους μου, οι οποίοι είναι απλήρωτοι από πέρυσι. Έχουν πληρωθεί, απ’ όσο ξέρω μέχρι τα Χριστούγεννα τα περσινά, σας το λέω γιατί εγώ δεν συμμετείχα πέρυσι στην παιδική σκηνή, ήμουν όμως Αντιπρόεδρος στην “Εκτός Αθηνών” και θα ήθελα να σας ενημερώσω για κάποια πράγματα. Συνδικαλιστικά, δεν θέλω να το παίξω συνδικαλιστής, απλά να σας ενημερώσω ότι με βάση τη νομοθεσία, με τρεις πρόβες οι επαγγελματίες ηθοποιοί, δικαιούνται τρίμηνο συμβόλαιο. Επειδή άκουσα από τον κ. Δόσχορη που είπε ότι δεν υπάρχει συμφωνητικό για την παιδική σκηνή τώρα, για την παράσταση.
    Μπορείτε να μου δώσετε σας παρακαλώ αυτό το χαρτί; Κύριε Μουζάκη, σας το έχουμε μοιράσει και σε σας. Θα ήθελα να σας το διαβάσω, συγνώμη που σας καθυστερώ.
    Λέει:
    “Η επαγγελματική παιδική σκηνή Λουτρακίου και Περαχώρα παρουσιάζει το έργο της Κέλυς Σταμουλάκη: “Ως την άκρη του ονείρου”.
    Πρόσκληση – για παρελθούσα ημερομηνία – Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος Λουτρακίου Αγίων Θεοδωρών “Προμηθέας”.”
    Αυτό εδώ το χαρτί είναι η πρόσκληση που ήταν να μοιραστεί σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και στους επίσημους για την πρεμιέρα. Το έχω πληρώσει εγώ από την τσέπη μου, μαζί με άλλα πράγματα που έχω πληρώσει. Αυτό συγκεκριμένα κατόπιν εντολής του κ. Λόη, γιατί να μη δώσουμε απλά ένα φτωχό χαρτί με δύο σφραγίδες πάνω της Προμηθέας και της “Εκτός Αθηνών”. Νομίζω καταλαβαίνετε νομικά τι σημαίνει αυτό το χαρτί ως προς την κα Κέλλυ Σταμουλάκη. Και ως προς τον κ. Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος είναι ο μουσικός που έχει γράψει την παράσταση και χρησιμοποιείται στην παράσταση. Αυτό για τον κ. Δόσχορη, που είπε ότι δεν υπάρχει συμφωνητικό.
    Υπάρχουν τέσσερα πρακτικά από το Διοικητικό του Πνευματικού, στα οποία έχουν εγκρίνει την παράσταση, το οποίο σημαίνει ότι ξεκινάμε και εμείς πάντοτε ξεκινάμε και μετά ή λίγο πριν υπογράφουμε τα συμβόλαιά μας και έτσι γίνεται η δουλειά μας…….

    Λοιπόν, πώς θα πληρωνόμασταν; Κύριε Λόη, βάλαμε πλάτη και σας είπαμε ότι μέχρι και απλήρωτοι να ξεκινήσουμε ή λέω ψέματα; Και για τρεις μήνες, οι Λουτρακιώτες ηθοποιοί;
    Εγώ σας λέω κάτι πολύ απλό. Αφήστε εμάς, τους καινούργιους, που πρώτα απ’ όλα να ενημέρωσω ότι όταν βρέθηκα στο Διοικητικό του Πνευματικού την πρώτη φορά, είπα ότι δεν αναλαμβάνω τίποτα, αν δεν πληρωθούν οι προηγούμενοι συνάδελφοί μου.
    Ο κ. Λόης λοιπόν μας εμφάνισε δεύτερο ένταλμα με ένα φεστιβάλ Θεάτρου, 20.000 ευρώ, το οποίο είπε μας καλύπτει οικονομικά σε αυτό, για να ξεκινήσουμε την παράσταση, το οποίο μετά το αναίρεσε και τελικά έγινε αυτό που έγινε.
    Κύριε Λόη, αφού λέτε ότι δεν υπάρχουν συμφωνητικά, υπάρχουν αυτή τη στιγμή τιμολόγια από σκηνογράφο, από ξυλουργό, που είναι τα υλικά για να γίνουν τα υλικά;
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Λόη, να ολοκληρώσει την τοποθέτηση ο κ. Βλάσης.
    ΒΛΑΣΗΣ: Λέτε ότι δεν τα αναγνωρίζετε. Ο κ. Δόσχορης το είπε “δεν υπάρχει συμφωνητικό”. “Φέρτε μου συμφωνητικό για να πληρωθείτε”. Δεν το είπα εγώ.
    Δεν υπάρχει, κ. Δόσχορη;
    ΔΟΣΧΟΡΗΣ: Εχετε κάνει συμφωνητικό …
    ΒΛΑΣΗΣ: Δεν έχουμε πάρει απόφαση από το Διοικητικό του Πνευματικού;

    Θα ήθελα λοιπόν δημοσίως, κ. Λόη, να σας ευχηθώ καλές γιορτές, γιατί εσείς θα κάνετε γιορτές. Εμείς, υπάρχει συνάδελφός μου αυτή τη στιγμή, ο οποίες ετοιμάζεται να παντρευτεί και κάνει γάμο με δανεικά και υπάρχει συνάδελφός μου, ο οποίος συμμετείχε και στην καινούργια σκηνή και δεν έχει σημασία αν είναι Λουτρακιώτης ή Αθηναίος, ο οποίος ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή, έχει αίτηση διαζυγίου απο τη γυναίκα του, γιατί έπαιρνε τα λεφτά του σούπερ μάρκετ για το παιδί του, για να βάζει βενζίνη, για να έρχεται να κάνει πρόβες, στο έργο που λέτε εσείς ότι δεν υπάρχει συμφωνητικό και το οποίο λέτε ότι δεν πρόκειται να πληρωθεί.

    Μάθε να σέβεσαι,ακόαμ και κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία του “ελεύθερου σκοπευτή”,ανθρώπους που έμπρακτα έχουν προσφέρει σε αυτό τον τόπο και δεν έχουν καμία σχέση ,ούτε με προσωπική,ούτε με πολιτική ανέλιξη…κράτησε το σαν ντοκουμέντο κι αν με δεις ποτέ να ασκώ “πολιτική” ή να παίρνω θέση δημόσια υπέρ κάποιου,να μου το πετάξεις στα μούτρα…όσο για τον υπαινιγμό περί χρημάτων και αμοιβών,κάνε μιά βόλτα από το Πνευματικό και πάρε την κατάσταση μισθοδοσίας,να δεις ποτε πληρώθηκα και πόσα έπαιρνα…αυτά για την αμοιβή μου ,σαν δάσκαλος του θεατρικού εργαστηρίου,που είναι το μόνο που έκλεισε (για την ώρα)…και αυτό είναι το πρόβλημα…εγώ φωνάζω επειδή ΕΚΛΕΙΣΕ,όχι επειδή δεν έχω εγώ δουλειά (φυσικά πάλι μπορεί να μιλήσεις για σενάρια και δακρύβρεχτους λόγους,αλλά τί να κάνουμε “ελεύθερε σκοπευτή” μου…ο Σαίξπηρ έλεγε “όλος ο κόσμος,μια σκηνή”,για να μαθαίνουμε και λίγο θέατρο…δεν κάνει κακό)…επίσης,να ενημρωθείς πόσες εκδηλώσεις έχω κάνει ΔΩΡΕΑΝ (ναι,υπάρχει και τέτοια λέξη στο δικό μου λεξιλόγιο),και πόσα έπαιρναν ΑΛΛΟΙ και ΑΛΛΕΣ (δες πχ,παρουσίαση καρναβαλιού,εκδηλώσεις και συμμετοχές θεατρικού εργαστηρίου κλπ)
    ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την προσπάθεια ενημέρωσης των αναγνωστών ( ;;;) σου.
    Άγγελος Βλάσσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *