20/04/2024

Στον ανακριτή Μπούκουρας, Γερμενής, Ηλιόπουλος

0

Στον ανακριτή Μπούκουρας, Γερμενής, Ηλιόπουλος

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Στον ανακριτή τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής – ανοικτό το ενδεχόμενο προφυλάκισης

Με το ενδεχόμενο της προφυλάκισης να είναι ανοικτό, απολογούνται σήμερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, που θα βρεθούν ενώπιον των εφετών – ανακριτριών μετά από την προθεσμία που είχαν λάβει.

Οι τρεις κατέφτασαν στον Άρειο Πάγο γύρω στις 09:00, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για το οποίο, πριν λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  μεταξύ των στοιχείων που έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές αρχές, μαρτυρίες προστατευόμενων μαρτύρων «καίνε» τους βουλευτές: ο κ. Γερμένης χαρακτηρίζεται ως «ταγματάρχης» με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και εκπαίδευση νεοσύλλεκτων αλλά και σε επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών, ο κ. Ηλιόπουλος κατονομάζεται ως «μεγάλο στέλεχος» με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στη οργάνωση και ο κ. Μπούκουρας φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα που πουλά προστασία σε μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλοκάστρου και του Κιάτου.

Στο μεταξύ, την πρόθεσή της να προσφύγει την ερχόμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της διαδικασίας με την οποία ασκήθηκαν διώξεις εναντίον στελεχών της, ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής η Χρυσή Αυγή, με τον Ηλία Κασιδιάρη να καταγγέλλει ως «παράνομη και αντισυνταγματική» τη διαδικασία με την οποία προφυλακίστηκαν οι κ.κ. Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός.

 Πηγή: star.gr
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *