28/04/2024

Στις ανακρίτριες Μπούκουρας, Ηλιόπουλος, Γερμενής. Εξω από τον Άρειο Πάγο πραγματοποιούν συγκέντρωση συμπαράστασης στους τρεις βουλευτές, οπαδοί της Χρυσής Αυγής

0

Στις ανακρίτριες Μπούκουρας, Ηλιόπουλος, Γερμενής. Εξω από τον Άρειο Πάγο πραγματοποιούν συγκέντρωση συμπαράστασης στους τρεις βουλευτές, οπαδοί της Χρυσής Αυγής

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Στις ανακρίτριες Μπούκουρας, Ηλιόπουλος, ΓερμενήςΕξω από τον Άρειο Πάγο πραγματοποιούν συγκέντρωση συμπαράστασης στους τρεις βουλευτές, οπαδοί της Χρυσής Αυγής.

Οι βουλευτές αναμένεται να ζητήσουν και να πάρουν ολιγοήμερη προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθούν για τη δικογραφία, αφού πάρουν αντίγραφα διάφορων μαρτυρικών υποθέσεων και απολογιών που πήραν το τελευταίο διάστημα οι εφέτες-ανακριτές Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου (ύστερα και από την προφυλάκιση του «πυρηνάρχη» του Πειραιά την περασμένη Παρασκευή), ώστε να απολογηθούν οι ίδιοι στη συνέχεια για όσα τους καταλογίζονται.

Οι δικογραφίες
Υστερα από σχετικό αίτημα των αρχικών ανακριτών της υπόθεσης Σ. Γεωργουλέα και Χ. Παπακώστα, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών που στη συνέχεια πήραν κλήση για να απολογηθούν για την κακουργηματική κατηγορία που τους αποδίδεται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και τις μαρτυρικές καταθέσεις, στον Γ. Γερμενή αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην επιλογή αλλά και στη στρατιωτική εκπαίδευση νεοσύλλεκτων μελών της ΧΑ, καθώς και στην οργάνωση και διεξαγωγή επιχειρήσεων σε βάρος αλλοδαπών.

Στον Στ. Μπούκουρα αποδίδεται ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο της δράσης των πυρήνων της ΧΑ στην Κορινθία, με επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών, ενώ με βάση κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα εμπλέκεται σε πρακτικές παροχής «προστασίας» σε διάφορα μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλόκαστρου και του Κιάτου.

Για τον Π. Ηλιόπουλο οι μαρτυρικές καταθέσεις τον φέρνουν ανάμεσα στα σημαίνοντα στελέχη της ΧΑ στην επιχειρησιακή συγκρότηση με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσύλλεκτων μελών της οργάνωσης.

Καθοριστικό πάντως ρόλο για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης για τη στοιχειοθέτηση των κατηγοριών περί εγκληματικής οργάνωσης αναμένεται να παίξει η συνένωση τριών βασικών δικογραφιών που σχετίζονται με τη δολοφονία του Π. Φύσσα και τις επιθέσεις κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και Αιγυπτίων ψαράδων στην Ιχθυόσκαλα.

Την ίδια στιγμή σε μία κίνηση αντιπερισπασμού -όπως εκτιμάται από δικαστικούς κύκλους- η ΧΑ έχει υποβάλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών μήνυση σε βάρος των προστατευόμενων μαρτύρων, κατονομάζοντας 5 από τους 6 μάρτυρες προσπαθώντας να αμφισβητήσει την αξιοπιστία τους και τις γνώσεις τους για τα εσωτερικά της ΧΑ, για συγκεκριμένες επιχειρήσεις – επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών κ.λπ.

Πηγή: ethnos.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *