19/04/2024

Στην Αθήνα Γιούνκερ, Ρέγκλινγκ, Βελκουλέσκου, Κοστέλο 

0

Είναι ωραία η Ελλάδα το καλοκαίρι…

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ηδη ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, συναντάται με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Με αφορμή το συνέδριο του Economist  στο Λαγονήσι, οι εκπρόσωποι του ESM, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Επιτροπής θα βρεθούν τετ α τετ με εκπροσώπους της ελληνικής πολιτείας. Έτσι, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ο Ντέκλαν Κοστέλο, η Ντέλια Βελκουλέσκου και ο επικεφαλής του τμήματος δημοσιονομικής πολιτικής της ΕΚΤ Φραντσέσκο Ντρούντι θα μιλήσουν το πρωί της Τετάρτης σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας.

Δεν αποκλείεται στο περιθώριο της παρουσίας τους να έχουν επαφές με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσκαλώτο, ώστε να δουν από κοινού το πρόγραμμα και να κάνουν τις αναγκαίες υπενθυμίσεις.

Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις του προέδρου της Κομισιόν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, το πρωί και μεσημέρι της Τρίτης, αντίστοιχα. Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Σήμερα το απόγευμα ο κ. Γιούνκερ θα είναι κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), όπου θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την Τετάρτη συνεδριάζει, παρόντος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει την επανένταξη των ελληνικών τραπεζών στο waiver.

Πηγή:  iefimerida.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *