Στα δικαστήρια Πειραιά ο Σπανός της ΕΤΕΚΑ και άλλοι πέντε κατηγορούμενοι για λαθρεμπορία καυσίμων

0

Στα δικαστήρια Πειραιά ο Σπανός της ΕΤΕΚΑ και άλλοι πέντε κατηγορούμενοι για λαθρεμπορία καυσίμων

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Στα δικαστήρια Πειραιά ο Σπανός της ΕΤΕΚΑ και άλλοι πέντε κατηγορούμενοι για λαθρεμπορία καυσίμων

Ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός κατά την προσαγωγή του στον ανακριτή την περασμένη Τετάρτη, οπότε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί.
Στα δικαστήρια Πειραιά οδηγήθηκαν στις 9 το πρωί του Σαββάτου από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, τα πρώτα έξι άτομα από τα 16, που σύμφωνα με την αστυνομία εμπλέκονται στη υπόθεση του μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της εταιρείας πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ.Έξω από τα δικαστήρια υπήρχαν συγγενείς των συλληφθέντων για συμπαράσταση.Συνολικά στην υπόθεση εμπλέκονται 24 άτομα, στελέχη κρατικών υπηρεσιών, οδηγοί βυτιοφόρων και πρατηριούχοι.
Σήμερα θα απολογηθούν και θα περάσουν την πόρτα του ανακριτή ο πρόεδρος της εταιρείας πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ Γιώργος Σπανός, ο τμηματάρχης της διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανώλης Χατζόπουλος, ο υπάλληλος του Α’ Τελωνείου Πειραιά Σ.Β καθώς και τρία ακόμα άτομα που φέρονται ως συνεργάτες του προέδρου της εταιρείας ΕΤΕΚΑ.Οι υπόλοιποι συλληφθέντες που κρατούνται στη ΓΑΔΑ θα απολογηθούν αύριο και τη Δευτέρα.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες οι οποίοι είχαν διακινήσει στην αγορά 4,5 εκατ. λίτρα λαθραίο πετρέλαιο, είναι η σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό κακουργήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατ΄έξακολούθηση και κατάχρηση εξουσίας.

Τα μέλη του κυκλώματος παρακρατούσαν το ναυτιλιακό πετρέλαιο μετά από ανεφοδιασμό πλοίων ναυτιλιακών εταιρειών και στη συνέχεια μετά από πρόσμιξη με πετρέλαιο κίνησης το διοχέτευαν στα πρατήρια. Πολλές φορές οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα για να παραλάβουν λιγότερη ποσότητα από αυτήν από αναγράφονταν στα παραστατικά, κατέστρεφαν τα ζυγολόγια ενώ σε άλλες περιπτώσεις γέμιζαν με νερό κάποια από τα διαμερίσματα της δεξαμενής του βυτιοφόρου αυξάνοντας έτσι τεχνηέντως το μικτό βάρος του οχήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι την τελευταία 2ετία ξεπερνούν τα 3.500.000 ευρώ. Έως τώρα έχουν κατασχεθεί 8.000 λίτρα ναυτιλιακού καυσίμου, πέντε βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς καυσίμων και 18.400 ευρώ.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου έξι μήνες, όταν στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής υπήρξαν καταγγελίες για κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων που λυμαίνεται την αγορά, εξαπατώντας ναυτιλιακές εταιρείες και καταναλωτές καυσίμων. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ύστερα από εκτεταμένες έρευνες ζήτησαν και τη συνδρομή του κοριού της ΕΥΠ.

Ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ σε ανακοίνωσή του για το θέμα αναφέρει ότι οι εναντίον του αποδιδόμενες κατηγορίες είναι έωλες και αστήρικτες και ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Πηγή: .tanea.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *