27/04/2024

Σοκαριστική Τραγωδία στη Μόσχα: Δεκάδες Νεκροί από Τρομοκρατική Επίθεση

0

Συγκλονιστικές εικόνες απεικονιζουν την τραγωδία που σημειώθηκε σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα, όπου σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές από τη Ρωσία, τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 100 τραυματίστηκαν. Στο βίντεο, οι δράστες με αυτόματα όπλα εισβάλλουν στον χώρο, πυροβολώντας αδιακρίτως, ενώ ο κόσμος προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεφύγει από τον καταιγισμό των πυροβολισμών. Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης εκρηκτικά, προκαλώντας τεράστια πυρκαγιά.

Ένας ανώνυμος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι πολλά παιδιά και έφηβοι έπαιζαν σε διαγωνισμό χορού στην αίθουσα χορού όταν άρχισε η επίθεση! Παρόντες ήταν και οι γονείς τους.

Οι αρχές αναφέρουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση από πέντε άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους στο Crocus Hall, στα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας. Η κατάσταση μέσα στο κτίριο είναι αναστάτωση, με εγκλωβισμένους και καπνούς να βγαίνουν από τα παράθυρα, ενώ ο κίνδυνος κατάρρευσης είναι προφανής.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο, αντιμετωπίζοντας το περιστατικό ως τρομοκρατική ενέργεια, ενώ περισσότερα από 70 ασθενοφόρα είναι στην περιοχή. Μια δεύτερη έκρηξη ακούγεται, ενισχύοντας τον πανικό στο Crocus City Hall.

Οι ρωσικές αρχές επιβάλλουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς στη Μόσχα. Όλες οι μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις ακυρώνονται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σεργκέι Σομπιάνιν.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, καλεί τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει αυτό το “τερατώδες έγκλημα” στον συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα.

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *