Σημαντικά έργα υποδομών για την Κορινθία και το Δήμο Κορινθίων

0

Σημαντικά έργα υποδομών για το Δήμο Κορινθίων και το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας εξήγγειλε από το Δημαρχείο της Κορίνθου ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες σε κοινή συνέντευξη Τύπου με το Δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό. Πρόκειται για χρηματοδοτήσεις έργων στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του 2016.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Δέδες ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση του έργου αναβάθμισης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου – Λουτρακίου, ώστε να παρέχεται νερό άρδευσης που θα τονώσει το σύνολο των αγροτικών περιοχών του Δήμου. Έργο 3 εκ €, το οποίο θα χρηματοδοτήσει η Γενική Γραμματεία Υποδομών και θα εκτελέσει ο Δήμος Κορινθίων. Ταυτόχρονα, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση, ύψους 3εκ. €, της μελέτης των διπλών δικτύων για την αξιοποίηση του Φράγματος του Ασωπού ποταμού. Πρόκειται αφ’ ενός για το δίκτυο άρδευσης, που αφορά τις εκτάσεις περίπου 70 χιλιάδων στρεμμάτων που πρόκειται να αρδευτούν και αφ’ ετέρου για το δίκτυο ύδρευσης, το οποίο θα αξιοποιεί τα σημαντικά πλεονάσματα νερού που θα προκύψουν από τη λειτουργία του Φράγματος και θα ανακουφίσει πολλούς Δήμους της Κορινθίας που στερούνται επαρκούς ποσότητας πόσιμου νερού. Προβλέπεται επίσης στη μελέτη η αξιοποίηση του λιμνάζοντος υδάτινου δυναμικού του Φράγματος για παραγωγή ενέργειας μέσω υδροηλεκτρικών έργων. Η μελέτη θα δημοπρατηθεί άμεσα από την Γενική Γραμματεία Υποδομών.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών υπενθύμισε το πλέγμα των εν εξελίξει δράσεων και παρεμβάσεων στο Νομό Κορινθίας μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, τις οποίες χαρακτήρισε υψηλής αναπτυξιακής στόχευσης και αποτελέσματος.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των αναπτυξιακών έργων που δρομολογούνται, εξειδίκευσε τις ευεργετικές επιπτώσεις τους για το Δήμο Κορινθίων και τους όμορους Δήμους του Νομού και ευχαρίστησε τον Γιώργο Δέδε για το ενδιαφέρον που έχει δείξει για τις αναπτυξιακές ανάγκες της Κορίνθου και της Κορινθίας τονίζοντας παράλληλα πως ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών έχει βάλει τη σφραγίδα του στα μεγάλα έργα υποδομών όλης της χώρας, όπως οι αυτοκινητόδρομοι.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *