02/05/2024

Σε ύφεση τα μέτωπα των πυρκαγιών στην Αττική

0

images-16Σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα των μεγάλων πυρκαγιών στην ​Αττική.

Χθες αργά το βράδυ στην περιοχή της Τερψιθέας εντοπιζόταν το κύριο μέτωπο από την πυρκαγιά του Υμηττού, όπου βρίσκονταν  οι περισσότερες πεζοπόρες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 

Στο βίντεο του STAR βλέπετε το σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά στον Καρέα, η οποία εκδηλώθηκε περίπου στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής. Στην πλαγιά, ένας ηλικιωμένος άνδρας έχει τα μελίσσια του και σύμφωνα με τις μαρτυρίες από αυτό το σημείο ξεκίνησε η πυρκαγιά. Ο άνδρας φέρεται να προσπάθησε με το γνωστό «καπνιστήρι» να κάνει κάποιες μελισσουργικές εργασίες, γεγονός που ενδεχομένως να προκάλεσε τη φωτιά, η οποία έκαψε μεγάλη έκταση του Βύρωνα. Η διεύθυνση εγκλημάτων Εμπρησμού έφτασε στο σημείο και οδήγησε τον ηλικιωμένο άντρα σε αστυνομικό τμήμα για κατάθεση.

Κάτοικοι της οδού Κισσού, ανέφεραν πως η φωτιά επεκτάθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς βρήκε πρόσφορο έδαφος στα ξερά χόρτα που υπάρχουν στο σημείο.

Στην περιοχή του Καρέα και του Βύρωνα υπάρχουν ακόμη καπνοί, καθώς κάποια σημεία είναι αρκετά δύσβατα. Οι διάσπαρτοι χώροι που έχουν γίνει χωματερές, με χόρτα, ξύλα και λάστιχα, καθώς και οι ισχυροί άνεμοι λειτούργησαν σημαντικά στην επέκτασή της.
Κάηκε σπίτι στην Ηλιούπολη

Ο πρώτος όροφος ενός σπιτιού στην Ηλιούπολη, στην οδό Νεύτονος 69, κάηκε ολοσχερώς. Η κατοικία συνορεύει με το δάσος. Ευτυχώς εκείνη την ώρα, κανείς δεν βρισκόταν μέσα στο σπίτι, καθώς η μητέρα ήταν στην εργασία της και τα δύο παιδιά της είναι σε διακοπές. Το μόνο αντικείμενο που δεν καταστράφηκε είναι μία τηλεόραση.

Δύο αποθήκες παραδόθηκαν στις φλόγες και μία ταβέρνα στην περιοχή του Καρέα. Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες των κατοίκων και των πυροσβεστών που έδωσαν μάχη με τις φλόγες για σώσουν τα σπίτια τους. Δείτε στο ρεπορτάζ του STAR εικόνες από το εσωτερικό του σπιτιού που κάηκε στην Ηλιούπολη.

Πηγή: star.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *