Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό μεταναστών στην Κόρινθο. Κινήσεις του Επιμελητηρίου Κορινθίας προκειμένου να μη γίνει χρήση του 6ου Συντάγματος ως κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών

0

Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό μεταναστών στην Κόρινθο. Κινήσεις του Επιμελητηρίου Κορινθίας προκειμένου να μη γίνει χρήση του 6ου Συντάγματος ως κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

!cid_A808869F-ED98-4D42-8A2D-310D5C71D603_F10856.jpgΣε εξέλιξη ευρεία επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας στην Κόρινθο για το εντοπισμό παράνομων μεταναστών.  Την ίδια ώρα, το στρατόπεδο του 6ου συντάγματος πεζικού στην πόλη, έχει μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να βρίσκονται σε αναβρασμό.
Το Επιμελητήριο Κορινθίας πραγματοποίησε  Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να αποφευχθεί η αξιοποίηση του στρατοπέδου για αυτόν τον σκοπό και εξέδοσε σχετικό Δελτίο Τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κορινθίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Αυγούστου 2012 με αφορμή πληροφορίες για χρήση του 6ου Συντάγματος ως κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών.

Στη συνεδρίαση εκλήθησαν να παρευρεθούν οι βουλευτές του νομού, οι Κορίνθιοι Αντιπεριφερειάρχες και ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Παραβρέθηκαν εκτός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, οι Βουλευτές του Νομού κος Χρήστος Δήμας, κος Κώστας Κόλλιας , κος Στάθης Μπούκουρας.

Αποφασίσθηκε ομόφωνα να ζητηθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς να μην λειτουργήσει το στρατόπεδο ως κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών , αλλά η διατήρηση του στρατοπέδου και η αναβάθμισή του ως κέντρου εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων όπως είναι σήμερα και παράλληλα η παραχώρηση μέρους του για την στέγαση δημοσίων υπηρεσιών όπως αστυνομία ,πυροσβεστική κλπ κάτι το οποίο επίσης είχε προτείνει προ καιρού το Επιμελητήριο Κορινθίας στο υπουργείο εθνικής άμυνας .

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής που εστάλη στους αρμόδιους Υπουργούς :

   Κύριε Υπουργέ,

Το Επιμελητήριο Κορινθίας στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της 21ης Αυγούστου 2012 συζήτησε την  σχεδιαζόμενη κατά πληροφορίες μας κατάργηση του κέντρου εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων του 6ου συντάγματος πεζικού Κορίνθου<< ΧΕΙΜΑΡΡΑ>> και την   λειτουργία του  ως στρατοπέδου κράτησης λαθρομεταναστών.

 Για τους παρακάτω λόγους που παρακαλούμε να λάβετε  υπ όψιν σας,  ομόφωνα αποφασίσαμε  να σας ζητήσουμε την διατήρηση και ενίσχυση με αξιωματικούς και οπλίτες του στρατοπέδου << ΧΕΙΜΑΡΡΑ>> ως κέντρου εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων όπως είναι σήμερα και παράλληλα να ζητήσουμε ξανά  την παραχώρηση μέρους του για την στέγαση δημοσίων υπηρεσιών όπως αστυνομία ,πυροσβεστική κλπ κάτι το οποίο επίσης είχαμε προτείνει προ καιρού στο υπουργείο εθνικής άμυνας  .

  1. Το στρατόπεδο της Κορίνθου- ενεργό κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων-  είναι το πλησιέστερο προς την Αθήνα όπου κατοικεί σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας και εξυπηρετεί από την πλευρά της πρόσβασης   τους νεοσυλλέκτους και τους συγγενείς τους.
  2. Υπάρχουν πολλά  επιχειρησιακά  πλεονεκτήματα  τα οποία έχουν  αξιολογήσει  στο παρελθόν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να παραμείνει και ενισχυθεί αριθμητικά με αξιωματικούς και οπλίτες το κέντρο εκπαίδευσης .
  3. Επίσης η παραμονή και ενίσχυση του , θα τονώσει την τοπική αγορά της πόλης της Κορίνθου η οποία λόγω της οικονομικής κρίσης βρίσκεται σε δραματική κατάσταση και θα τιμήσει την ιστορία ενός συντάγματος που λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 1923    και έφερε την σημαία του σε όλους τους εθνικούς αγώνες από την ίδρυση του μέχρι σήμερα .
  4. Η λειτουργία του στρατοπέδου ως κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών δημιουργεί κινδύνους ασφαλείας στους πολίτες της Κορίνθου από τις πιθανές αποδράσεις αφού οι εγκαταστάσεις δεν είναι σχεδιασμένες για το σκοπό αυτό και βρίσκεται μέσα στην πόλη της Κορίνθου .Το στρατόπεδο εφάπτεται των κτιρίων του 1ου και 2ου λυκείου Κορίνθου και είναι στην άλλη πλευρά του δρόμου όπου βρίσκεται το στάδιο και το αθλητικό κέντρο του δήμου κορινθίων.
  5. Δημιουργούνται επίσης κίνδυνοι δημόσιας υγείας δεδομένου ότι το νοσοκομείο Κορίνθου είναι υποστελεχωμένο και χωρίς τις υποδομές για να περιθάλψει περιστατικά που έχουν εξαφανιστεί από την χώρα μας για δεκαετίες με τους σχετικούς εμβολιασμούς  .
  6. Συμφωνούμε απολύτως μαζί σας ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και να επιστρέψουν οι λαθρομετανάστες στις χώρες τους και ότι το σχέδιο Ξένιος Ζευς  είναι εξαιρετικό ,θεωρούμε όμως ότι  τα στρατόπεδα κράτησης πρέπει να είναι μακριά από το κέντρο των πόλεων και κατάλληλα για το σκοπό αυτό προϋποθέσεις που δεν πληροί το στρατόπεδο Κορίνθου που είναι σε απόσταση 300 μέτρων από το κέντρο της πόλης .
  7. Για περισσότερες διευκρινήσεις παρακαλούμε να έχουμε συνάντηση μαζί σας .

Σας παρακαλούμε θερμά να μην μετατρέψετε το στρατόπεδο σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών , κάτι που αν συμβεί, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *