Σαν σήμερα πριν 10 χρόνια παρουσιάστηκε το iPhone [Video]

0

H 9η Ιανουαρίου 2007 αποτέλεσε την ημερομηνία ορόσημο για την «τεχνολογική επανάσταση της καθημερινότητας μας»

Μπορεί να μην ήταν το πρώτο «smartphone», ή το πρώτο κινητό τηλέφωνο με φωτογραφική μηχανή. Δεν ήταν καν η πρώτη κινητή συσκευή που είχε οθόνη αφής ή η πρώτη συσκευή που επέτρεπε στους χρήστες να εγκαταστήσουν όποιες εφαρμογές θέλουν.

Ήταν όμως όλα αυτά μαζί, όμορφα σχεδιασμένα, σε ένα μέρος και πάνω από όλα ήταν πολύ εύκολο να τα χρησιμοποιήσεις.

Το πρώτο iPhone ήταν ένα κινητό- επανάσταση που θες δεν θες, άλλαξε τον σύγχρονο κόσμο.

Αποτέλεσε την αρχή, το κινητό που όλες οι εταιρίες στον κόσμο ακολούθησαν και προσπάθησαν να αντιγράψουν ή να ξεπεράσουν.

Και ας μην είχες ποτέ iPhone. Ας έχεις οποιδήποτε άλλο κινητό που «κάνει τα ίδια και καλύτερα και μάλιστα με το 1/3 των χρημάτων που κάνει το iPhone».

Χάρη στο iPhone, το κινητό που έχεις αναπτύχθηκε, προσπάθησε να γίνει πιο προσιτό, προσπάθησε να πετύχει για να κλέψει μερίδιο αγοράς από την Apple .

‘Ηταν το κινητό που απογείωσε την Apple, που την έκανε μια εταιρία – σύμβολο. Ένα πανίσχυρο παίχτη όχι μόνο μεταξύ των εταιριών τεχνολογίας, αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας.

Σκέψου ότι η σημερινή «αγορά» των app είναι μεγαλύτερη ακόμα και από το Χόλιγουντ! Το WhatsApp, το Snapchat, το Tinder, και πάρα πολλές άλλες εφαρμογές είναι πλέον βασικά στοιχεία της καθημερινότητάς μας.

Αρκεί να φανταστείτε ότι 7 χρόνια πριν δεν υπήρχαν καν!

10 χρόνια πριν, ανακοινώνοντας το πρώτο iPhone στο συνέδριο Macworld το 2007, ο Steve Jobs μπορεί να μην άλλαξε την ζωή μας, άλλαξε όμως την καθημερινότητά μας.

Έξίσου σημαντικό και σπουδαίο.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *