19/04/2024

Σαμαράς σε Υπουργούς: «Κλείστε» την κινητικότητα μέχρι την Παρασκευή!

0

Σαμαράς σε Υπουργούς: «Κλείστε» την κινητικότητα μέχρι την Παρασκευή!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Η κινητικότητα, οι απολύσεις στο Δημόσιο, η άρση των πλειστηριασμών, ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα θα βρεθούν στο επίκεντρο της ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης σήμερα στις 10:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.Οι διακοπές τελείωσαν και οι υπουργοί επιστρέφουν στα… γραφεία τους. Η τρόικα έρχεται τον Σεπτέμβριο και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κάλεσε… συστράτευση και σήμερα στις 10:00 το πρωί έχουν κληθεί στο Μέγαρο Μαξίμου εννέα υπουργοί και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι λίστες με τους υπαλλήλους που θα βγουν σε διαθεσιμότητα πρέπει να είναι έτοιμες στις 16 Σεπτεμβρίου

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, εκτός από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, Περιβάλλοντος Γιώργος Μανιάτης, Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και εκπρόσωπος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.

 

Το βάρος στην κινητικότητα

Μέχρι τις 23 Αυγούστου, μέχρι την Παρασκευή δηλαδή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να έχει στα χέρια του συγκεκριμένους αριθμούς από κάθε υπουργείο που θα τεθούν σε κινητικότητα, γράφει Το Έθνος.

Δεν αναμένεται να γίνει συζήτηση για τους πλειστηριασμούς γιατί το θέμα δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση

Ο πρωθυπουργός έχει απαιτήσει το πρόγραμμα να είναι έτοιμο άμεσα για αποφευχθούν οριζόντια μέτρα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν μέσα στην εβδομάδα όταν θα συνεδριάσει το συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης.

Στη σύσκεψη θα εξεταστεί η πορεία των εσόδων, η πορεία των αποκρατικοποιήσεων (μετά και τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες με το ΤΑΙΠΕΔ και την παραίτηση του Στέλιου Σταυρίδη), ενώ, όπως γράφει το Έθνος, δεν αποκλείεται να γίνει και αναφορά στα κλειστά επαγγέλματα αλλά και στην ενοποίηση των αμυντικών βιομηχανιών.

Πηγή: Newsit.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *