Σίγα μην άφηναν οι ΗΠΑ την Ελλάδα να υπαγορεύει τους κανόνες

0

Σίγα μην άφηναν οι ΗΠΑ την Ελλάδα να υπαγορεύει τους κανόνες

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Σίγα μην άφηναν οι ΗΠΑ την Ελλάδα να υπαγορεύει τους κανόνες και να συμμαχεί με τη ΡωσίαΛίγα 24ωρα μετά το φιλικό “χτύπημα στην πλάτη” από τον Αμερικάνο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ζήτησε περισσότερη ανάπτυξη και αγάπη και λιγότερη λιτότητα για την Ελλάδα, οι ΗΠΑ προειδοποιούν την ελληνική κυβέρνηση να μην «τα σπάσει» με τους εταίρους της.

«Ο Λευκός Οίκος καλεί την ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της και με το Νομισματικό Ταμείο». Αυτό ανέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την επίσκεψη του αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν, σε Βρυξέλλες και Βερολίνο.

Πιο συγκεκριμένα, στον αξιωματούχο έκαναν την εξής ερώτηση: «Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε λιγότερη λιτότητα και περισσότερη ανάπτυξη για την Ελλάδα τονίζοντας ότι κανείς δεν πρέπει να συμπιέζει χώρες που είναι στο μέσο μεγάλης ύφεσης. Ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν θα περάσει το ίδιο μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες γενικά και τη Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ ειδικότερα;».

«Όπως γνωρίζετε, έχουμε υποστηρίξει την Ευρώπη, καθώς έχει κινηθεί για να ενισχύσει την οικονομία της και να ενισχύσει την ανάκαμψη της. Πιστεύουμε ότι στην περίπτωση της Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της, καθώς και με το ΔΝΤ. Τους έχουμε συμβουλεύσει να το πράξουν και είμαστε αισιόδοξοι ότι οι συνομιλίες που διεξάγονται τώρα είναι (για να επιτευχθεί) κάποια συνεργασία για αμοιβαία κατανόηση. Υποστηρίζουμε μία ισχυρή Ευρώπη με ένα ισχυρό ευρώ και την ακεραιότητα της ευρωζώνης. Αυτό όσον αφορά την Ελλάδα» απάντησε ο ανώτερος αξιωματούχος .

Την ίδια ώρα, το “Έθνος” αναφέρει ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ επιθυμεί την παραμονή του ΔΝΤ στο Ελληνικό Πρόγραμμα και γνωστοποίησε ήδη την θέση της στην γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ.

Ως γνωστόν, η κα Μέρκελ είχε καθορίσει και τη συμμετοχή του ΔΝΤ, την άνοιξη του 2010 όταν επέμενε και στο τέλος το επέβαλε, με τη δικαιολογία ότι η Ευρώπη δεν έχει την εμπειρία σε τεχνικό επίπεδο να ασχοληθεί με τις οικονομικές καταρρεύσεις χωρών.

Tο σίγουρο είναι πως το ελληνικό οικονομικό ζήτημα θα συζητηθεί στις συναντήσεις που θα έχει ο Μπάιντεν με τις ηγεσίες των Βρυξελλών και της Γερμανίας, καθώς και στη συνάντηση του προέδρου Ομπάμα με την καγκελάριο στον Λευκό Οίκο, την ερχόμενη Δευτέρα.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *