17/05/2024

Σήμερα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία! Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά!

0

Σήμερα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία! Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Το Πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει σήμερα για να σημάνει την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με εξαίρεση τη Θεσσαλία όπου κατόπιν συνεννόησης του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη  τα μαθήματα θα αρχίσουν με καθυστέρηση μίας εβδομάδας. Η απόφαση πάρθηκε λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας Daniel.

Οι ανάγκες για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσουν τις 48.000, και για τον λόγο αυτό οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες διεκδικούν περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών στην πρώτη φάση

Οι μαθητές λοιπόν   σήμερα Δευτέρα επιστρέφουν στα σχολεία και είναι ίσως η πιο χαρούμενη ημέρα της σχολικής χρονιάς, μιας και ξανασυναντιούνται οι φίλοι που είχαν χαθεί στις καλοκαιρινές διακοπές. Τα παιδιά είναι ξεκούραστα και ιδανικά έρχονται αποφασισμένα φέτος να τα πάνε καλύτερα, να πάρουν γνώσεις και μεγαλύτερους βαθμούς. Το πρωί ύστερα από τον καθιερωμένο αγιασμό, οι μαθητές θα ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τη λειτουργία του σχολείου, θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα φύγουν για να επιστρέψουν αύριο Τρίτη που τα μαθήματα θα ξεκινήσουν κανονικά.

Το Υπουργείο Παιδείας κάλυψε ένα μεγάλο μέρος των κενών στα σχολεία με την πρόσληψη 23.211 αναπληρωτών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, πιο συγκεκριμένα, έχουν προσληφθεί 8.746 εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια, και 4.898 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευσ. Επιπλέον 192 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ79.01 και ΤΕ16 προσλήφθηκαν σε Μουσικά Σχολεία για τη διδασκαλία ενώ 39 αναπληρωτές κλάδων/ειδικοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διατέθηκαν για πρόσληψη στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, με απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου. Στην Ειδική Αγωγή προσλήφθηκαν 7.360 εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια και 1.976 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης της νέας σχολικής χρονιάς και το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024 θα δοθούν στη δημοσιότητα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *