Σήμερα στις 11:30 η Συνέντευξη Τύπου για το 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” – CINE@ART.

0

Στις 11:30 η Συνέντευξη Τύπου για το 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” – CINE@ART.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

PIFF 2012 poster3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” CINE@ART

Η τρίτη έκδοση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Πελοποννήσου CINE@ART, πρόκειται να διεξαχθεί στις πρώτες δύο πόλεις που συνδέονται με τον Ισθμό Πελοποννήσου, από τις 1 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2012 στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στο Λουτράκι και στο Κινηματογράφο ΛΑΙΣ στη Κόρινθο υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τη στήριξη των Δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί στη συνέντευξη τύπου στις 19 Νοεμβρίου 2012, ώρα 11:30 π.μ. στο Αλεξανδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

H ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ “Γέφυρες”

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου CINE@ART είναι ένας μη κερδοσκοπικός, πολιτισμικός Οργανισμός με Διαγωνιστικό Τμήμα. Η καινοτομία του έγκειται στον συμβολισμό της «Γέφυρας» τόσο ως αρχιτεκτονικού στοιχείου, όσο και ως συνεκτικού κρίκου μεταξύ γεωγραφικών περιοχών.

Προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες ενός μεγάλου και ευρέως κοινού που αποτελείται από τους σινεφίλ κατοίκους της Πελοποννήσου, που αποδείχθηκαν πολυπληθής και απαιτητική ομάδα κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων διοργανώσεων (2008 και 2011), η φετινή διοργάνωση έχει οραματιστεί ειδικές, θεματικές ενότητες στο πρόγραμμά της. Καθώς η τρίτη έκδοση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Πελοποννήσου CINE@ART συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες, μέρος των προβολών είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους αυτούς και φέρει τον τίτλο «We can Do».

Το φεστιβάλ έχει την τιμή να παρουσιάσει την πανελλήνια πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του δημιουργού Άρη Χατζόπουλου, «PAY BACK TIME». Επιπλέον το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει ταινίες ανερχόμενων σκηνοθετών που πραγματοποιούν την πρώτη προβολή τους στο φεστιβάλ. Μερικές από τις πιο σημαντικές ταινίες πρόσφατης παραγωγής πρόκειται να διαγωνιστούν για το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ το «Χρυσό Πήγασο», κατόπιν ψηφοφορίας μιας διεθνώς καταξιωμένης κριτικής επιτροπής.

Bραβείο

Το έπαθλο του νικητή είναι ένα μοντέρνο γλυπτό, που αναπαριστά τον “Χρυσό Πήγασο” και έχει φιλοτεχνήσει ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος.

Ο Πήγασος, στην αρχαιοελληνική μυθολογία θεωρούνταν  το άλογο των Μουσών που ίππευαν οι ποιητές και πετούσαν στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Για τον λόγο αυτό, το βραβείο «ΧΡΥΣΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» απονέμεται σε μία ταινία  που διακρίνεται τόσο για την καλλιτεχνική της αξία όσο και για τη δυνατότητά της να ταξιδεύει και να διακρίνεται σε άλλα  κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Παράλληλες Εκδηλώσεις

α) Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε μορφή σεμιναρίου και εργαστηρίου “Φωτογραφίας” από διακεκριμένους συντελεστές στην σχολή GlobalArts.

β) Πανελλήνιες κινηματογραφικές πρεμιέρες.

γ) Διαλέξεις από τα διακεκριμένα μέλη της κριτικής επιτροπής.

δ) Έκθεση αφίσας από τον διαγωνισμό που διεξήχθη για την ανάδειξη της αφίσας του φεστιβάλ.

ε) Έκθεση φωτογραφίας για τον κινηματογράφο και τον αστικό χώρο.

στ) Συναυλία και χορευτικό πρόγραμμα από τοπικά συγκροτήματα.

ζ) Τελετές Έναρξης και Λήξης, με παρουσιάστρια την Κορίνθια ηθοποιό Ελένη Πετροπούλου και υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της σχολής Global Arts Studios.

Αφίσα

Η επίσημη αφίσα του φεστιβάλ επιλέχθηκε από διαγωνισμό που έγινε στην Global Arts Studios, και δημιουργήθηκε από τον σπουδαστή Θεόδωρο Βλαχόπουλο.

Ιστορία

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου CINE@ART ιδρύθηκε το 2008 στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από την ίδρυση της πόλης της Κορίνθου. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο της Κορίνθου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός κ. Χατζιδάκης, ο Δήμαρχος Κορινθίων, και ο αντινομάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου. Το πρόγραμμα, πέρα από τις προβολές στην κατηγορία Πανόραμα, το Διαγωνιστικό αλλά και τις υπόλοιπες κατηγορίες, περιελάμβανε επίσης και την προβολή της Ιστορίας του Ελληνικού Κινουμένου Σχεδίου από το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων κι επιλεγμένων ταινιών από το Cine Fantom, ειδικά για το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου. «To κυριότερο club στη Μόσχα» – έτσι αναφέρει ο Τύπος το Cine Fantom Club. Το Cine Fantom Club οργανώνει προβολές κάθε Τετάρτη βράδυ εδώ και αρκετά χρόνια, ανεξάρτητα από τις καιρικές και πολιτικές συνθήκες, ενώ διαθέτει και το φεστιβάλ SELECTION, ένα μοναδικό δρώμενο που έχει σα στόχο την ενίσχυση του νέου κινηματογράφου.

Στη διάρκεια της ίδιας διοργάνωσης παρουσιάστηκε έκθεση των αφισών από τις ταινίες του Krzysztof  Kieślowski, σε συνεργασία με την μόνιμη έκθεση που βρίσκεται στο Μουσείο του Λότζ στην Πολωνία. Συνολικά 47 αφίσες εκτέθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο καταξιωμένος συνθέτης ZbignewPreisner, ενώ η Πρεσβεία της Πολωνίας στην Ελλάδα παρέθεσε cocktail στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου.

Με μια διετή διακοπή (2009 και 2010) λόγω των εθνικών εκλογών που συνέπεσαν με τις ημερομηνίες του Φεστιβάλ, η δεύτερη έκδοση της διοργάνωσης έλαβε χώρα το 2011. Το opening event του δεύτερου Φεστιβάλ είχε προγραμματιστεί για τις 14 Οκτωβρίου 2009 με την ζωντανή συναυλία του διάσημου ηθοποιού του Χόλυγουντ, Κέβιν Κόστνερ και του συγκροτήματός του ModernWest! Λόγω της ανακοίνωσης στις 6 Σεπτεμβρίου ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξάγονταν στις 10 Οκτωβρίου, το φεστιβάλ ακυρώθηκε. Η συναυλία ωστόσο διεξήχθη την ίδια μέρα, 14 Οκτωβρίου 2009 στο θέατρο Badminton στην Αθήνα. http://www.petraterzi.org/kevincostner/



Στο πλαίσιο της ετήσιας διοργάνωσής του το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου, συνεχίζει τη στενή του συνεργασία με τις τοπικές Αρχές και τους οργανισμούς που είναι πρόθυμοι να παρέχουν μια από τις πιο σημαντικές όψεις της ζωής μας, τον πολιτισμό που δοκιμάζεται μέσα από τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε εν γένει.

Πληροφορίες τηλ. 2741303012, φαξ 2741060122, κιν 6972080441, cineartpress@gmail.com

Διεύθυνση: CINE@ART Programming Office

Νικολοπούλου 3

Τ.Θ.70

Άγιοι Θεόδωροι Κορίνθίας 20003

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *