18/05/2024

Σήμερα η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

0

Σήμερα η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

ImageHandler.ashxΤουλάχιστον 163 ψήφους αναμένεται να συγκεντρώσει η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα

​Κατά τουλάχιστον τρείς βουλευτές τουλάχιστον αναμένεται να αυξηθεί η προεδρική πλειοψηφία στην αυριανή ψηφοφορία. Στα 5 ναι της πρώτης ψηφοφορίας των Λυκούδη, Ψαριανού, Μάρκου, Αηδόνη και Νταβρή αναμένεται να προστεθούν ο Παναγιώτης  Μελάς αλλά και οι Γιάννης Κουράκος και Βασίλης Οικονόμου που θεώρησαν ικανοποιητική την συναινετική πρόταση του πρωθυπουργού.

Το ναι δεν αποκλείουν  οι 4 βουλευτές που απουσίαζαν στην πρώτη ψηφοφορία. Ο Γιώργος Κασαπίδης, ο Κώστας  Γιοβανόπουλος, ο Στάθης Μπούκουρας, ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος αλλά και η Μίκα Ιατρίδη.

Έτσι η δεύτερη ψηφοφορία αναμένεται να συγκεντρώσει μια πλειοψηφία υπέρ της υποψηφιότητας Δήμα, από 163 ως 168 βουλευτές.

Στο παρών παραμένει ο Πέτρος Τατσόπουλος αλλά και ο Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος όμως δεν αποκλείει τίποτα για την τρίτη ψηφοφορία. Ο πρώην υπουργός της ΔΗΜΑΡ Θόδωρος Παπαθεοδώρου προτείνει θετική ψήφο.

Ωστόσο, οι 3 της ΔΗΜΑΡ που είχαν υπογράψει την πρόταση των οκτώ για συναινετική εκλογή, Ψύρρας, Φούντα και Τσούκαλής συμφώνησαν να καταψηφίσουν  στην δεύτερη ψηφοφορία, γιατί δεν συναινεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ερώτημα αποτελεί  αν το σύνολο των ΑΝΕΛ θα στηρίξουν την  γραμμή Καμμένου Χαϊκάλη.

Σταθεροί στο παρών αναμένεται να μείνουν πιθανόν και ως το τέλος οι Οδυσσέας Βουδούρης, Θεόδωρος Παραστατίδης, Ραχήλ Μακρή, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θε3οδώρα Τζάγκρη, Μάρκος Μπόλαρης,  Μίμης Ανδρουλάκης  και  Βύρων Πολύδωρας.

Πηγή: star.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *