25/04/2024

Πως ζουν σήμερα τα πρώτα επτάδυμα στον κόσμο που έκλεισαν τα 20;

0

Τα πρώτα επτάδυμα στον κόσμο έκλεισαν τα 20, τέλειωσαν τις σπουδές τους και είναι πολύ αγαπημένα μεταξύ τους

 

Τα επτάδυμα από την Αϊόβα ήταν τα πρώτα στον κόσμο. Τον προσεχή Νοέμβριο κλείνουν τα 22 έτη και μοιάζουν πάρα πολύ μεταξύ τους. Τότε οι γιατροί ήταν σίγουροι ότι αυτό το θαύμα δεν θα συνέβαινε. Οι κίνδυνοι ήταν πολλοί.

Ο Kenny και η Bobbi McCaughey.

Οι επιστήμονες εκτίμησαν ότι η Bobbi McCaughey ήταν πιο πιθανό να πεθάνει εξαιτίας ενός αστεροειδούς παρά να είναι σε θέση να αποκτήσει επτάδυμα.

Οι γονείς και τα επτάδυμα τους είναι μια αμερικανική οικογένεια. Ο 27χρονος Kenny και η 29χρονη Bobbi McCaughey έκαναν ήδη μια κόρη, την Mikayla. Ήθελαν όμως να αποκτήσουν ένα ακόμα παιδί και τότε έμαθαν ότι θα χρειαζόταν κάποια βοήθεια για να μείνει έγκυος. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας γονιμοποίησης, το ζευγάρι προειδοποιήθηκε ότι υπήρχε μια πιθανότητα να έχουν μια «πολλαπλή» εγκυμοσύνη. Η Bobbi είπε ότι ήταν πνευματικά έτοιμη να αποκτήσει 2 ακόμη παιδιά. Αλλά η εικασία της ήταν λίγο άτοπη.

Ο Kenny θυμάται την ημέρα που κάλεσε τη σύζυγό του και την ρώτησε τι έδειξε το υπερηχογράφημα. Η φωνή της συζύγου του ήταν περίεργη. Ο Kenny προσπαθούσε να πάρει μια σαφή απάντηση από αυτήν για το πόσα έμβρυα υπήρχαν. Του απάντησε: «7». Από εκείνη τη στιγμή, όλοι σκέφτονταν πως θα ταΐζουν όλα αυτά τα παιδιά και πως θα τους πάρουν ό, τι χρειάζονται.

Η Bobbi παραδέχεται ότι θα θυμάται για πάντα την ημέρα που ανακάλυψε τα επτάδυμα. Οι γιατροί δεν ήξεραν τι να κάνουν και επέμεναν να αφαιρέσουν τουλάχιστον μερικά από τα έμβρυα. Θα έδιναν την ευκαιρία στα άλλα παιδιά να επιβιώσουν. Η μελλοντική μητέρα ήταν εντελώς αντίθετη με αυτήν την επιλογή. Αποφάσισε ότι θα προχωρήσει και θα προσπαθήσει να αποκτήσει όλα τα παιδιά.

Η επικίνδυνη εγκυμοσύνη

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, ακόμη και όταν μια γυναίκα είναι έγκυος με τρίδυμα, οι πιθανότητες να αποκτήσει ένα υγιές παιδί (χωρίς νευρολογικά ή φυσιολογικά προβλήματα) είναι 50%. Σχεδόν οι μισές από τις πολλαπλές εγκυμοσύνες καταλήγουν σε αποβολή.

Οι γιατροί που ειδικεύονται σε δύσκολες εγκυμοσύνες παρατηρούσαν την εγκυμοσύνη. Μέχρι τα πολύ τελευταία στάδια, ήταν πεπεισμένοι ότι κάτι θα πήγαινε στραβά. Αλλά τίποτα δεν πήγε στραβά. Η μελλοντική μητέρα αισθανόταν καλά, παρά το γεγονός ότι η κοιλιά της μόνο ζύγιζε 7 κιλά.

Επτάδυμα : Η γέννηση

Ο τοκετός έλαβε χώρα σε ιατρικό κέντρο στην Αϊόβα. Υπήρχαν 40 ειδικοί στο δωμάτιο: περινατολόγοι, νεογνολόγοι, αναπνευστικοί θεραπευτές, νοσηλευτές και αναισθησιολόγοι.

Τα παιδιά γεννήθηκαν 9 εβδομάδες πρόωρα, αλλά όλα τους επέζησαν. 4 αγόρια και 3 κορίτσια. Η Bobbi υπεβλήθη σε καισαρική τομή και τα παιδιά παρέμειναν στο νοσοκομείο για περίπου 2 μήνες.

Όταν η κουρασμένη και σοκαρισμένη μητέρα και τα παιδιά της στάλθηκαν σπίτι, είχε να αναλάβει πολλές δουλειές. Κάθε μέρα, τα παιδιά χρειάζονταν 42 μπουκάλια γάλακτος και 52 πάνες. Η Bobbi είπε ότι στην αρχή οι συγγενείς την βοήθησαν πολύ. Υπήρχε πάντα κάποιος στον οποίο θα μπορούσε να βασιστεί.

Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπιλ Κλίντον, κάλεσε προσωπικά την οικογένεια και τους συνεχάρη. Οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί έδωσαν στην οικογένεια McCaughey προμήθεια πάνας για 2 χρόνια. Πολλά τρόφιμα, ένα τεράστιο σπίτι και μια εγγύηση δωρεάν εκπαίδευσης σε οποιοδήποτε κολέγιο στην Αϊόβα.

Δεν υποστήριξαν όλοι το ζευγάρι. Κάθε 10 καλές επιστολές, υπήρχε τουλάχιστον ένας που κατέκρινε την οικογένεια. Τους κατηγορούσε ότι εκμεταλλεύτηκαν τα παιδιά και σπαταλούσαν τους πόρους του κόσμου σε μια τεράστια οικογένεια. Άλλοι άνθρωποι εμφανίζονταν στο σπίτι τους και τους ζητούσαν να φυλάξουν τα παιδιά τους. Η οικογένεια συνέχισε να προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή στο επίκεντρο της προσοχής των δημοσιογράφων και αυτή την πραγματικά έντονη ατμόσφαιρα.

Δύο από τα επτάδυμα γεννήθηκαν με εγκεφαλική παράλυση και κατά τη διάρκεια της ζωής τους, είχαν πολλές χειρουργικές επεμβάσεις – τώρα μπορούν να περπατήσουν χωρίς εξωτερική βοήθεια. Ένα από τα αδέλφια, η Alexis, έλαβε μέρος και σε διαγωνισμό ομορφιάς για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Κατά τα πρώτα τους χρόνια, οι εθελοντές και οι babysitters βοήθησαν την οικογένεια. Με την πάροδο του χρόνου, μόλις οι γονείς δεν χρειαζόταν να αλλάζουν εκατοντάδες πάνες και είχαν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, η Bobbi άρχισε να εργάζεται, αλλά μόνο με μερική απασχόληση στην αρχή. Ο Kenny McCaughey εργαζόταν σε εργοστάσιο που χρωματίζει μεταλλικές κατασκευές.

 

Εδώ, τα παιδιά είναι 6 ετών: η Bobbi, ηο Alexis May, η Natalie Sue, η Kelsey Ann, ο Nathan Roy, ο Brandon James και ο Joel Steven. Το μεγαλύτερο κορίτσι είναι η Mikayla.

Το μεγάλωμα των παιδιών

Όταν τα παιδιά πήραν μεγάλωσαν λίγο, άρχισαν να βοηθούν την Bobbi: «Τα κορίτσια βοηθούν πολύ στην κουζίνα. Τους αρέσει να ασχολούνται με το μαγείρεμα – και είναι ως επί το πλείστον βρώσιμο! Και ο μπαμπάς τους είναι πραγματικά πρόθυμος να μάθουν τα αγόρια να τους δίνονται στη ζωή τα πάντα. Ακόμα κι αν είναι απλά να καθαρίζουν τα φύλλα ή να πλένουν το αυτοκίνητο, υπάρχει πάντα κάτι που μπορούν να κάνουν.»

Όταν τα παιδιά έγιναν 10 ετών, η οικογένεια έτρωγε περίπου 4 ψωμιά, 11 λίτρα γάλακτος και 6 συσκευασίες δημητριακών την εβδομάδα. Η Bobbi McCaughey προσπαθούσε να αγοράζει τρόφιμα εκ των προτέρων για να εξοικονομήσει χρήματα. Η καθημερινή ζωή μιας οικογένειας με 10 άτομα είναι μια ατελείωτη ρουτίνα. Έτσι, τώρα η οικογένεια McCaughey διαθέτει 2 φούρνους, 2 φούρνους μικροκυμάτων, 2 πλυντήρια πιάτων, 2 πλυντήρια ρούχων και στεγνωτήρια και τη δική τους γη για την καλλιέργεια λαχανικών.

Η εκπαίδευση των παιδιών

Αυτά τα αδέλφια μεγάλωσαν χωρίς να γίνουν κακομαθημένα και έκαναν σκληρή δουλειά. Όλα τα παιδιά πήγαν πολύ καλά στο σχολείο και όλοι τους έπαιζαν αθλήματα. Οι Kelsey, Natalie, Alexis, Nathan και Joel σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Hannibal-Lagrange, ο Kenny πηγαίνει στο κολέγιο και ο Brandon επέλεξε την στρατιωτική καριέρα και σύντομα θα παντρευτεί. Η Kelsey σπουδάζει δημόσιες σχέσεις, η Alexis μελετά την προσχολική εκπαίδευση, η Natalie ασχολείται με τον αθλητισμό και ο Joel και ο Nathan ασχολούνται με την επιστήμη των υπολογιστών. Ο Kenneth πήρε το πτυχίο του στην κατασκευή.

Ο Kenny και η Bobbi αποφάσισαν να μετακομίσουν σε μικρότερο διαμέρισμα και το σπίτι με τα 7 δωμάτια όπου μεγάλωσαν τα παιδιά τους έγινε δωρεά σε έναν οργανισμό που βοηθά τις νεαρές μητέρες.

Φυσικά, με την πάροδο του χρόνου, η προσοχή στην οικογένεια McCaughey εξαφανίστηκε και οι δημοσιογράφοι σταμάτησαν να τους ενοχλούν. Αλλά εξακολουθούμε να θυμόμαστε τη γενναία απόφαση που πήρε αυτό το νεαρό ζευγάρι όταν διαφώνησαν με τις ιατρικές συμβουλές που τους έλεγαν οι γιατροί και αποφάσισαν να αποκτήσουν τα 7 παιδιά τους ούτως ή άλλως. Και δεν έχουμε ιδέα πόσα άυπνες νύχτες είχε η Bobbi McCaughey, πόσες εργασίες για το σπίτι έπρεπε να ελέγξει ή πώς κατόρθωσε να αγοράζει Χριστουγεννιάτικα δώρα για κάθε παιδί.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *