Πρώην βουλευτής Αργολίδος καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση: Χρηματιζόταν για δήθεν διορισμούς

0

Πρώην βουλευτής Αργολίδος καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση: Χρηματιζόταν για δήθεν διορισμούς
Βουλευτή Αργολίδος της ΝΔ, Ευάγγελος Παπανικολάου,

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Πρώην βουλευτής καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση: Χρηματιζόταν για δήθεν διορισμούς

Δεν του έφτανε ο μισθός του βουλευτή, ήθελε και τα εξτραδάκια του. Ο λόγος για τον τέως βουλευτή Αργολίδος της ΝΔ, Ευάγγελο Παπανικολάου, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Για την ακρίβεια είχε ήδη καταδικαστεί και την Πέμπτη επικυρώθηκε η εφετειακή απόφαση και από τον Άρειο Πάγο.

Επίσης, ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την ίδια ποινή που επιβλήθηκε στον συνεργάτη του, επιχειρηματία Στυλιανό Στεργίου του Μαρίνου, καθώς και οι δύο μαζί εισέπρατταν μεγάλα χρηματικά ποσά από γονείς για δήθεν διορισμούς των παιδιών τους στο Δημόσιο, τις Τράπεζες, κ.λπ.!

Οι δύο άντρες επικαλούμενοι γνωριμίες έπειθαν γονείς πώς θα διορίσουν τα παιδιά τους με το… αζημίωτο βέβαια. Κάθε γονέας κατέβαλε 8.804 ευρώ (!) προκειμένου το παιδί του να διοριστεί στο Δημόσιο στη θέση που ήθελε. Για τον κάθε διορισμό ο ενδιαφερόμενος έπρεπε να καταθέσει αρχικά 4.402 ευρώ και μεταγενέστερα τα υπόλοιπα.

Στην προσπάθεια του αυτή χρησιμοποιούσε και τον φίλο του και ευκατάστατο εργοστασιάρχη με μεγάλη ακίνητη περιουσία, κ. Στεργίου.

Εννέα γονείς που πείστηκαν για τις προθέσεις τους κατέθεσαν τα ποσά, τα οποία κυμαίνονταν από 4.402 έως 13.205 ευρώ (1,5 – 4,5 εκ. δρχ.). Συνολικά έβλαψαν τους γονείς των παιδιών με 73.366 ευρώ.

Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν σήμερα τις αναιρέσεις τόσο του κ. Παπανικολάου όσο και του κ. Στεργίου και έτσι οι δύο καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών από έξι που ήταν αρχικά.

Τι ανέφερε η εφετειακή απόφαση

Σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση ο κ. Παπανικολάου ( που διετέλεσε βουλευτής Αργολίδας από 16.8 – 12.10.1989 και από 8.4.1990 – 11.9.1993) από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του 1997 στο Ναύπλιο με «περισσότερες από μια πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση και από κοινού με τον συγκατηγορούμενό του Στυλιανό Στεργίου και με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος παράνομο περιουσιακό όφελος, έβλαψε ξένες περιουσίες, πείθοντας κάποιους σε πράξη, με την εν γνώσει του παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών», η δε συνολική ζημιά που προξενήθηκε ανέρχεται στο ποσό των 73.366 ευρώ (25 εκ. δρχ.), ζημιά την οποία τελικά ωφελήθηκαν οι δύο.

Σύμφωνα πάντα με την απόφαση του Εφετείου οι κ.κ. Παπανικολάου και Στεργίου είναι «πρόσωπα που διαπράττουν απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια».

Όπως υπογραμμίζεται στην καταδικαστική απόφαση ο κ. Παπανικολάου παρίστανε «εν γνώσει του ψευδώς» ότι λόγω της μακράς βουλευτικής ιδιότητάς του και την άσκηση δικηγορίας στην Αθήνα είχε υψηλές γνωριμίες.
Λόγω των γνωριμιών αυτών έλεγε ψευδώς ο επίμαχος βουλευτής ότι μπορούσε να διορίσει τα παιδιά των ενδιαφερόμενων πολιτών στο Δημόσιο, σε ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, σε Τράπεζες και σε άλλους οργανισμούς. Μάλιστα μπορούσε να τα διορίσει σε θέσεις που εκείνοι επιθυμούσαν και μάλιστα μέσω του ΑΣΕΠ και χωρίς να συμμετέχουν σε σχετικό διαγωνισμό.

Πηγή: star.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *