01/05/2024

Πρόγραμμα ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ: 160.000 Νέες Θέσεις Εργασίας σε Τέσσερα Χρόνια

0

Η ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ενός κύκλου ανανέωσης, εξωστρέφειας και εκσυγχρονισμού, καταφέρνοντας να δημιουργήσει 160.000 νέες θέσεις εργασίας σε εντυπωσιακό χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών. Η πρωτοβουλία συνέβαλε σημαντικά στη μείωση του ποσοστού ανεργίας κατά 45%, φτάνοντας το 9,4%, το χαμηλότερο σε σχεδόν 15 χρόνια.

Η διαδικασία ενσωμάτωσης για τις επιχειρήσεις απλοποιήθηκε, ενώ οι υποψήφιοι επιλέγονται από εργασιακούς συμβούλους της ΔΥΠΑ. Οι επιχειρήσεις, έπειτα, επιλέγουν ωφελούμενους για πρόσληψη, προσφέροντας τους τη δυνατότητα αναβάθμισης των δεξιοτήτων τους, με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες επιστήμες.

Η ΔΥΠΑ εστιάζει στην προσαρμογή στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, καταπολεμώντας το ψηφιακό χάσμα που αντιμετωπίζει η χώρα. Ενισχύει τις προσπάθειές της με το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης, έχοντας ήδη ενσωματώσει 280.000 άνεργους και εργαζόμενους, παρέχοντας πιστοποιήσεις για ενίσχυση του βιογραφικού τους.

Με συνεχείς παρεμβάσεις και καινοτόμες δράσεις, η ΔΥΠΑ διασφαλίζει ότι στηρίζει αποτελεσματικά επιχειρήσεις και ανθρώπους που αναζητούν απασχόληση, συμβάλλοντας στη μείωση του δείκτη ανεργίας προς το 8%, συγκλίνοντας με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *