03/05/2024

Πρόγνωση Καιρού: έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις

0

Σήμερα, η θερμοκρασία θα πέσει εκ νέου σε όλη τη χώρα, ενώ προβλέπονται χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές. Χθες, υπήρξε χιονόπτωση και στην Αττική. Ένα νέο ψυχρό “κύμα” αναμένεται από το επερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθας λόγω της χιονόπτωσης. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στα δυτικά προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, ενώ στα ανατολικά θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά. Χιονοπτώσεις θα παρατηρηθούν πρόσκαιρα στη Θράκη, τη Μακεδονία, στα ηπειρωτικά ορεινά, τα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές του νομού Μαγνησίας. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα μειωθεί, φτάνοντας στα βόρεια και κεντρικά τους 05 με 07 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο τους 10 με 12 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες σε ορισμένες περιοχές των ηπειρωτικών.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης στη δυτική χώρα και από το βράδυ στην Ανατολική Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά και τη Δυτική Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στις παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και από το βράδυ στη Νότια Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *