20/04/2024

Πρωτομαγιά: Ποιοι απεργούν, πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

0

Πρωτομαγιά: Ποιοι απεργούν, πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Πρωτομαγιά: Ποιοι απεργούν, πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Μπορεί με απόφαση του υπουργείου Εργασίας η αργία της Πρωτομαγιάς να μετατέθηκε για την Τρίτη του Πάσχα (7 Μαΐου) ωστόσο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κήρυξαν 24ωρη απεργία για σήμερα, Πρωτομαγιά, και διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ξεχωριστή συγκέντρωση οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 10.30 στην πλατεία Συντάγματος.

Αλλαγές και τροποποιήσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με 24ωρες απεργίες αλλά και στάσεις εργασίας. Ειδικότερα, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τον προαστιακό, ενώ από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ θα κινηθούν ταλεωφορεία και τα τρόλεϊ. Τέλος, στις 9 το πρωί θα ξεκινήσουν δρομολόγια ο ηλεκτρικός και τοΜετρό, το οποίο θα τερματίζει στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Σημειώνεται ότι με εντολή της αστυνομίας θα μείνουν κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής» από τις 9 το πρωί και μέχρι να δοθεί σχετική εντολή για να ανοίξουν και πάλι.

Στην 24ώρη απεργία της Πρωτομαγιάς συμμετέχει και η ΠΝΟ με αποτέλεσμα τα πλοία να μένουν δεμένα στα λιμάνια σήμερα, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πρωτομαγιά ταδημόσια νοσοκομεία, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία.

Τέλος, τα φαρμακεία του Πειραιά θα είναι σήμερα κλειστά καθώς η η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου αποφάσισε να συμμετάσχει στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *