04/05/2024

ΠΡΟΣΤΙΜΑ στο Λουτράκι για παράνομο ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ακόμα και έξω από το Δημαρχείο, ούτε επίτηδες το θέμα στο Δημ. Συμβούλιο!

7

ΠΡΟΣΤΙΜΑ στο Λουτράκι για παράνομο ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ακόμα και έξω από το Δημαρχείο, ούτε επίτηδες το θέμα στο Δημ. Συμβούλιο!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Πρόστιμα Λουτράκι παράνομο παρκάρισμα τροχαίαΤι το ήθελαν να αναφερθούν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στο θέμα των αυτοκινήτων που σταθμεύουν παράνομα;
Ο κ Π. Παύλου απέδωσε το γεγονός ότι δεν γεμίζουν τα (απομακρυσμένα) δημοτικά Πάρκινγκ επειδή δεν γράφει η τροχαία. Τον συμπλήρωσε φανερά προβληματισμένος για την μη επάρκεια των αστυνομικών δυνάμεων ο Αντιδήμαρχος Γ. Δέδες.
Και ω ναι! Οι δυνάμεις του καλού  βοήθησαν και έγινε το θαύμα! Εμφανίστηκε η τροχαία για να βεβαιώσει παραβάσεις για παράνομο παρκάρισμα στο Λουτράκι και μάλιστα δεν αρκέστηκε στο να περάσει μια φορά την περιοχή, αλλά με επιμονή επέστρεφε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να γράψει το κάθε όχημα που έχει παρανομήσει.

Επιπλέον βεβαίωσε παραβάσεις για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, αφού είχε στήσει καρτέρι έξω από το γήπεδο.

Φταίω εγώ μετά που γίνομαι προληπτική και αρχίζω να πιστεύω ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στο τελευταίο συμβούλιο γρουσούζεψαν την ηρεμία των κατοίκων;

Ωραία εικόνα και για τους επισκέπτες που βρίσκονται στην πόλη μας για το Ράλυ Ακρόπολις και θα έχουν τώρα και το άγχος που να παρκάρουν για να μην πετάξουν τα χρήματά τους σε κλήσεις! Λίγα πληρώνουμε στην πολιτεία για να έχουμε και να κινούμε το αυτοκίνητο, λίγα πληρώνουμε σε διόδια, υπάρχουν κι άλλα περιθώρια απομύζησης χρημάτων.

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με το θέμα του Πάρκινγκ και τους ελέγχους θεωρούν ορισμένοι Δημ. Σύμβουλοι ότι πρέπει να ενταθούν.Δεν φτάνει που δεν βρίσκουμε να παρκάρουμε στην πόλη και οι χώροι στάθμευσης βρίσκονται μακριά, τώρα με την προμήθεια συστήματος “Park-n-Ride” στην οποία αποφάσισε να προβεί ο Δήμος μας, για να παρκάρουμε θα πρέπει και να πληρώνουμε !!!!

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ ο κ Πετρίτσης εύλογα προβληματίστηκε για τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου συστήματος αφού το ένα πάρκινγκ γεμίζει μόνο 2 φορές το χρόνο.

Ο κ Παύλου συμπέρανε ότι δεν γεμίζουν τα πάρκινγκ επειδή δεν υπάρχει Αστυνόμευση στην πόλη και μόλις βγει η Αστυνομία για να γράφει τα αυτοκίνητα τα πάρκινγκ θα γεμίσουν.

Εντύπωση μου κάνει που ο κ Δέδες συνέχισε την πρόταση του κ Παύλου και βρήκε το κόλλημα στο ότι η Αστυνομία δεν έχει επαρκή δύναμη και καύσιμα ενώ ο Δήμος δεν έχει χρήματα για περισσότερους υπαλλήλους της Δημ. Αστυνομίας.

Δε σκέφτηκε κανένας ούτε στιγμή ότι δεν είναι ηθικό να υποχρεώνεις κάποιον να σταθμεύσει μακριά, αλλιώς να του δίνεις την εναλλακτική του προστίμου.
Τώρα η κατάσταση χειροτερεύει και για να σταθμεύσουμε μακριά προβλέπεται και να πληρώνουμε! Και εδώ για αντίθεση ας φέρουμε το παράδειγμα του γειτονικού Δήμου Κορινθίων που έχει φροντίσει να υπάρχει τεράστιος χώρος Δωρεάν στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και έχει κάθε δικαίωμα να γράφει όποιον παρανομεί και αυτό επειδή του δίνει ισάξια Δωρεάν επιλογή.

Το θετικό είναι ότι θα ξέρουμε πότε θα υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης, το αρνητικό όπως πάντα είναι ότι “…θα μπορεί να υπάρχει μίσθωμα…” (που με μαθηματική ακρίβεια μπορούμε να συμπεράνουμε ότι θα το επιβάλλουν και θα ενισχύσουν τους ελέγχους της Δημ. Αστυνομίας προκειμένου να μην πάει χαμένο το έργο και να αποδώσει έσοδα στον Δήμο).

Η προμήθεια του συστήματος κοστίζει κοντά στις 25.000 ευρώ και είναι χρηματοδοτούμενο εξ’ ολοκλήρου από το πρόγραμμα. Για τη συντήρηση που θα έχει κόστος θα κληθούν να συμβάλλουν οικονομικά οι υποχρεούμενοι σε αυτό οδηγοί.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Roa4n0CX_RM]

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

7 thoughts on “ΠΡΟΣΤΙΜΑ στο Λουτράκι για παράνομο ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ακόμα και έξω από το Δημαρχείο, ούτε επίτηδες το θέμα στο Δημ. Συμβούλιο!

  1. ΠΑΕΙ ΓΥΡΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΠΟΔΑ! ΑΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ! ΕΓΩ ΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΑΙΡΟΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ. ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΩΡΑ;

  2. Δεν άλλαξε κάτι γιατί δεν έγραφαν εξαιτίας της κρίσης και της φτώχειας. Τώρα που βρήκανε παπά θα θάψουνε πέντε έξι

  3. ΑΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ! ΑΝ ΖΟΥΣΑΤΕ ΚΑΠΟΥ ΕΞΩ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ

  4. Βρε Ελίνα θεωρείς δλδ ότι η άθλια εικόνα που παρουσιάζει η Ελευθερίου Βενιζέλου ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες ,που ο καθένας παρκάρει όπου του κατέβει, στις διαβάσεις, στα πεζοδρόμια στους πεζοδρόμους, πάνω στον δρόμο, κάνει καλό στην εικόνα της πόλης;

  5. Βρε φίλε μου που δεν συστήνεσαι, έχω ένα ρητό στο μυαλό μου: “ζήσε και άσε τους άλλους να ζήσουν”. Τόσο πολύ πια χαλάει η εικόνα της πόλης; Δεν είναι πιο ενοχλητικό να ψάχνεις να παρκάρεις και να μη βρίσκεις ζώντας σε μια μικρή φιλόξενη πόλη; Συμφωνώ απόλυτα ότι θα ήταν προτιμότερο να παρκάρει ο κόσμος σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ΚΑΠΟΥ ΚΟΝΤΑ όμως με τους υπάρχοντες χώρους στάθμευσης δεν έχει νόημα η χρήση του αυτοκινήτου. Και μην ακούσω για οικολογική συνείδηση γιατί αυτό είναι από άλλο ανέκδοτο και θέλει ολόκληρη ανάλυση. Φανταστείτε λοιπόν πόσο άδικο είναι να έρχονται τώρα και να βεβαιώνουν παραβάσεις στα καλά καθούμενα και σε τελική ανάλυση αν δημιουργείται κάποιο πρόβλημα (στις διασταυρώσεις, ή στην Ελ. Βενιζέλου από την πλευρά που είναι οι κάθετοι δρόμοι ) να προειδοποιήσουν σήμερα, να αρχίσουν να γράφουν αύριο. Αλλά να βγαίνει έτσι η αστυνομία και να μαζεύει λεφτάκια εκεί που όλοι επαναπαύθηκαν και μάλιστα μέσα στην κρίση είναι ανέντιμο κατά την ταπεινή μου άποψη.

  6. Θα σου πω λοιπόν ότι μια περίοδο επί Παύλου αν θυμάμαι καλά τα καλοκαίρια δημοτική αστυνομία και τροχαία έγραφε όλους τους παράνομα παρκαρισμένους στον κεντρικό δρόμο.Και ήταν πολύ καλύτερα πίστεψέ με.

  7. Επί Παύλου η πόλη ήταν γεμάτη λουλούδια, ήταν πεντακάθαρη,έπλεναν τους δρόμους τόσο που έλαμπαν! Πολλά ήταν καλύτερα επί Παύλου μην το συγκρίνετε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *