27/04/2024

Προστασία κατοικίας με όριο τις 200.000 ευρώ

2

Προστασία κατοικίας με όριο τις 200.000 ευρώ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Προστασία με όριο τις 200.000 ευρώ

Χιλιάδες οικογένειες που χτυπά η κρίση γλιτώνουν από τους πλειστηριασμούς και διατηρούν την εστία τους. Προσφέρεται διέξοδος στην αδυναμία εξόφλησης των δανείων. Αρκεί η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας να μην ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, το οικογενειακό εισόδημα να περιορίζεται στις 35.000 ευρώ και η συνολική περιουσία να βρίσκεται στα επίπεδα των 270.000 ευρώ. Υπάρχει πρόνοια για τις καταθέσεις και το ποσοστό των δόσεων που καταβάλλονται όσο διαρκεί η αναστολή του πλειστηριασμού.

Με τέσσερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια συν μία προϋπόθεση που είναι η καταβολή ενός ποσού έναντι της δόσης, δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες μπορούν να γλιτώσουν την κύρια κατοικία τους από τους τραπεζικούς πλειστηριασμούς, τουλάχιστον για το 2014.

Τις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, το οποίο η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή τις επόμενες ώρες, παρουσίασαν χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Γιώργος Στεργίου, έχοντας καταφέρει στις διαπραγματεύσεις τους με την τρόικα «ρήγμα» στους κόλπους της καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. και της Ε.Κ.Τ. συμφώνησαν, ενώ του ΔΝΤ διαφώνησαν με τις διατάξεις.

Πηγή: Ethnos.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

2 thoughts on “Προστασία κατοικίας με όριο τις 200.000 ευρώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *