​Ηλιοφάνεια και πολλή ζέστη σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες μεμονωμένες μπόρες ή καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Μακεδονίας και πιθανόν της Ηπείρου, περιμένουμε την Τρίτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 38 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 38 στην Κεντρική Ελλάδα, από 22 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 22 έως 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 20 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 20 έως 29 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές. Πάντως στη Δυτική Ελλάδας οι μέγιστες σε τοπικό επίπεδο είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα πελάγη και την περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα επικρατήσουν μέτριοι δυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στην πόλη θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί 6 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με σταδιακή μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Ηλιοφάνεια και πολλή ζέστη περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.