05/05/2024

Πολ Τόμσεν: Διώξτε δημοσίους υπαλλήλους αλλιώς θα κοπούν μισθοί-συντάξεις!

2

Βόμβα Τόμσεν: Διώξτε δημοσίους υπαλλήλους αλλιώς θα κοπούν μισθοί-συντάξεις!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Να διώξει όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν αποδίδουν ζητά από την κυβέρνηση ο επικεφαλής της τρόικας Πολ Τόμσεν σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ.

«Μιλάμε για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην δημόσια διοίκηση και την διασφάλιση ότι κάποιος μπορεί να απολύσει εργαζόμενους που δεν αποδίδουν. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά, και συνεχίζουμε να πιέζουμε για αυτές τις διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αποφύγουμε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις»δήλωσε ο Πολ Τομσεν, ο οποίος έδειξε το δρόμο για να μειωθούν οι φόροι: «Αν μπορείς να εξασφαλίσεις ότι θα υπάρχει μια διευρυμένη φορολογική βάση, τότε μπορείς να μειώσεις τους φορολογικούς συντελεστές μακροπρόθεσμα».

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σημείωσε ότι η ανάκαμψη θα έρθει μέσα από τη βελτίωση των εξαγωγών, ενώ αναφερόμενος για το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος τόνισε ότι ανέρχεται στα 12 δισ. ευρώκαι πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι υπάρχει χρηματοδοτικό κενό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να ζητήσουμε από τους Ευρωπαίους εταίρους νέα χρήματα. Πιθανόν. Δεν το γνωρίζουμε, είναι πολύ νωρίς».

Ο Τόμσεν αναφέρθηκε και στα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών λέγοντας πως «δεν υπάρχουν κίνδυνοι επ’ αυτού» και πως «δεν πρέπει δηλαδή οι πολίτες να τρομοκρατηθούν για τις καταθέσεις τους», ωστόσο ζήτησε από τηρυθμιστική αρχή να είναι «πολύ πιεστική απέναντι στις τράπεζες για να λάβουν υπόψη τους τις απώλειες από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια».

Τέλος, αναφερόμενος στο χρέος τόνισε ότι η συμφωνία με τους Ευρωπαίους είναι σε ισχύ και προβλέπει τη μείωσή του κάτω του 110% του ΑΕΠ το 2022. Παράλληλα, κάλεσε τους Ευρωπαίους «να καταλήξουν σε κάποια μέτρα για να μειωθεί το χρέος» και τόνισε ότι η μείωση δεν είναι απαραίτητο να γίνει με κούρεμα, αλλά και «μέσω της μείωσης των επιτοκίων, ή μέσω άλλων τρόπων».

Πηγή: Star.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

2 thoughts on “Πολ Τόμσεν: Διώξτε δημοσίους υπαλλήλους αλλιώς θα κοπούν μισθοί-συντάξεις!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *