24/04/2024

Ποιος πασίγνωστος πολιτικός είναι fashion icon;!

0

Ποιος πασίγνωστος πολιτικός είναι fashion icon;!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ο πολιτικός ηγέτης της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι το fashion icon της εποχής, και όσοι σπεύδουν να τον χαρακτηρίσουν ως τον “πιο καλοντυμένου ηγέτη”, αυξάνονται μέρα με τη μέρα – τουλάχιστον στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας. Αν το παραπάνω έχει σχέση με την… πολύχρωμη προσωπική φρουρά που παρουσίασε τις προάλλες; Μάλλον, όχι. Αλλά εξετάζουμε το ενδεχόμενο!

Από που προκύπτει, λοιπόν, το γεγονός ότι ο Ερντογάν είναι fashion icon;

Αυτή είναι μία εύλογη ερώτηση, την οποία και θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει τραβήξει τα βλέμματα της μόδας και δέχεται επιβραβεύσεις για τις ενδυματολογικές του επιλογές, εξαιτίας του.. καρό πουκάμισου. Ναι, τα καρό πουκάμισα που επιλέγει ήταν αυτά που κίνησαν το ενδιαφέρον, και έθεσαν στο επίκεντρο τον Τούρκο πρόεδρο.

Σύμφωνα με τον Τούρκο σχεδιαστή μόδας, Levon Kordonciyan, ο οποίος απάντησε σχετικά σε μία συνέντευξή του, όταν ρωτήθηκε για τις ενδυματολογικές προτιμήσεις του Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος δεν ακολουθεί τη μόδα, ούτε επηρεάζεται από αυτή, αλλά δημιουργεί την προσωπική του τάση με τα καρό πουκάμισα που επιλέγει.

Ερντογάν και καρό σακάκι
Ερντογάν και καρό σακάκι

Και επειδή δεν είναι ούτε μία, ούτε δύο αλλά τρεις οι καλές γλώσσες (πάντα, εντός Τουρκίας) που επιβραβεύουν τον Ερντογάν για το στυλ του, ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να κερδίζει δυναμικά πόντους στο παιχνίδι της μόδας και να λειτουργεί ως παράδειγμα προς μίμηση.

Όταν ο πρόεδρος… εμπνέει τον λαό του

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα της χώρας, έχει σημειωθεί αύξηση στην αγορά καρό πουκαμίσων, καθώς οι πολίτες της Τουρκίας βλέπουν τον πρόεδρό τους και πράττουν ανάλογα.

Μάλιστα οι δύο μεγάλοι διευθυντές των σημανρικότερων οίκων της Τουρκίας, Sarar Group και ORKA Holding, έκαναν παρόμοιες δηλώσεις για τις στυλιστικές προτιμήσεις του προέδρου. Συγκεκριμένα: “Κάνει τις καλύτερες ενδυματολογικές επιλογές από όλους τους ηγέτες του κόσμου”, είπαν για τον πρόεδρό τους.

Ο Cemalettin Sarar, διευθυντής του οίκου μόδας Sarar Grup, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, και δήλωσε υπερήφανος που η υψηλή ραπτική του οίκου βρίσκεται ανάμεσα στις επιλογές του Ερντογάν για την γκαρνταρόμπα του, και ανέφερε πως ο οίκος σχεδιάζει ρούχα ειδικά για τον Ερντογάν, τα οποία μάλιστα φέρουν τα αρχικά του ονόματός του (RTE) Recep Tayyip Erdogan.

Έχει φτάσει το άριστο ο Ερντογάν;

Ερντογάν και καρό πουκάμισο
Ερντογάν και καρό πουκάμισο

Ο σχεδιαστής μόδας, Levon Kordonciyan, σε συνέχεια της συνέντευξης δήλωσε ότι ο Ερντογάν έχει καταφέρει να συνδυάσει τα χρώματα στα ρούχα του με τα φυσικά χαρακτηριστικά του και το προσωπικό του ύφος, ενώ οι δύο διευθυντές των οίκων φάνηκαν να επιθυμούν μία μικρή… διόρθωση, λέγοντας ότι οι επιλογές του Ερντογάν θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερες, αν ο ίδιος χρησιμοποιούσε τους ψυχρούς τόνους για τα πουκάμισα και τις γραβάτες του.

Και με τη φρουρά τι γίνεται, πρόεδρε;

Έλα, όμως, που ούτε ψυχρούς τόνους χρησιμοποιεί στις επιλογές του ο Ερντογάν, αλλά ούτε φείδεται έντονων χρωμάτων, όταν ντύνει την προσωπική του φρουρά. Μπορεί το νέο του υπέρλαμπρο παλάτι να είναι λευκό, αλλά η προσωπική φρουρά του, η οποία τον ακολουθεί κατά πόδας, όταν βολτάρει στους διαδρόμους του μεγάρου, αντιπροσωπεύει κάθε χρώμα στην παλέτα των βασικών χρωμάτων.

Γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι: Πριν από λίγες μέρες, όταν ο Ερντογάν υποδέχτηκε τον πρόεδρο της Παλαιστίνης, όλος ο κόσμος έγινε μάρτυρας ενός… ιδιαίτερου θεάματος. Ο Ταγίπ Ερντογάν καλωσόρισε τον Μαχμούτ Αμπάς και φωτογραφήθηκε μαζί του, με φόντο 16 μέλη της προσωπικής του φρουράς, ντυμένα με τις παραδοσιακές στολές των 16 κρατών που κατά τους Τούρκους ιδρύθηκαν από τους προγόνους τους. Ιδού:

Και όμως, ο Ερντογάν είναι fashion icon

Πολιτική ανάλυση της επιλογής αυτής του Ερντογάν, δεν θα κάνουμε. Ειπώθηκαν αρκετά για τη μεγαλομανία του Τούρκου προέδρου, για την προσπάθειά του να επαναφέρει στο προσκήνιο την “αύρα” της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, και όλα τα συναφή. Άλλωστε, τα παραπάνω είναι έκδηλα και σε άλλες εκφάνσεις της πολιτικής ζωής της Τουρκίας.

Μπορούμε, όμως, να αναρωτηθούμε: μήπως οι “φανταχτεροί” φρουροί του Ερντογάν είναι αποτέλεσμα και της “εμμονής” του με τα χρώματα και τους διάφορους συνδυασμούς τους; Το αφήνουμε στην κρίση του καθενός. Αυτό που θα θέλαμε να ξέρουμε είναι τι έχουν να πουν οι ίδιοι οι φρουροί του Ερντογάν, για τη νέα τους αμφίεση για τη δουλειά!

Πηγή: pathfinder.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *