Ποιοι υπάλληλοι θα μετακινηθούν και σε ποιες υπηρεσίες

0

Ποιοι υπάλληλοι θα μετακινηθούν και σε ποιες υπηρεσίες

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Κατά χιλιάδες αναμένεται να αλλάξουν πόστα και υπηρεσίες οι δημόσιοι υπάλληλοι, με στόχο τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ το μείζον θέμα των μετακινήσεων θα επιβλέπει τριμελής ομάδα.

«Καμία μετακίνηση δεν θα είναι ρουσφετολογική. Θα υπάρχει ένας εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ, ένας από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ένας από το υπουργείο Oικονομικών» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συμπληρώνοντας ότι ο στόχος με τις μετακινήσεις είναι διπλός: αφενός να μην υπάρξουν απολύσεις και αφετέρου να υπάρξει εξορθολογισμός της Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, οι υπάλληλοι θα μετακινηθούν σε καίρια πόστα υπηρεσιών που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια του πολίτη, ώστε να «απελευθερώσουν» ήδη υπάρχον προσωπικό: «Θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες που εμπλέκονται με την υπηρεσία του πολίτη ώστε οι ένστολοι να αναλάβουν τα καθήκοντα τους ως αστυνομικοί, στην Παιδεία ώστε οι εκπαιδευτικοί να γυρίζουν στα σχολεία, στους ΟΤΑ και τα ΚΕΠ για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες και στην Υγεία ώστε υπάλληλοι να μπούνε σε πληρώματα του ΕΚΑΒ και όχι να απαντούν σε τηλέφωνα».

Λιγότεροι 400.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέσα σε μια 3ετία!

Τον αριθμό ρεκόρ «400.000» έπιασαν οι αποχωρήσεις των δημοσίων υπαλλήλων μέσα σε μία τριετία!Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Αντώνης Μανιτάκης στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, το 2009 οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν σχεδόν 1 εκατομμύριο αλλά σήμερα ανέρχονται σε 640.00 χιλιάδες: «Αν υπολογίσουμε ότι εως το τέλος του έτους οι συνταξιοδοτήσεις θα ξεπεράσουν τις 40.000 τότε και οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα είναι περισσότεροι από 600.000». Με αυτόν τον τόπο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθάρισε ότι δεν ισχύει ο στόχος των 150.000 απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων που ζητούσε η τρόικα καθώς ο αριθμός έχει υπερκαλυφθεί ήδη.

Παράλληλα, εξήγησε ότι οι περιορισμοί στις προσλήψεις υπάρχουν ωστόσο «δεν είναι η αναλογία που δεν μας επιτρέπει προσλήψεις αλλά τα έσοδα»

«Δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου σε καμία απόλυση»

Ο κ. Μανιτάκης υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να βάλει καμία υπογραφή σε απολύσεις: «Εως σήμερα δεν έχει γίνει ούτε μια απόλυση. Εγώ δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου ούτε σε μια απόλυση».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να γίνει ανακατανομή του προσωπικού για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών του Δημοσίου και την εξυπηρέτηση των πολιτών: «Είναι αναγκαία η ανακατανομή του προσωπικού και να αξιοποιήσουμε με τα χρήματα που διαθέτουμε τους δημοσίους υπαλλήλους. Δεν αμφισβητούμε ούτε την νομιμότητα των προσλήψεών τους ούτε την εμπειρία τους. Θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες που εμπλέκονται με την υπηρεσία του πολίτη ώστε οι ένστολοι να αναλάβουν τα καθήκοντα τους ως αστυνομικοί, στην Παιδεία ώστε οι εκπαιδευτικοί να γυρίζουν στα σχολεία, στους ΟΤΑ και τα ΚΕΠ για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες και στην Υγεία ώστε υπάλληλοι να μπούνε σε πληρώματα του ΕΚΑΒ και όχι να απαντούν σε τηλέφωνα».

Πηγή: imerisia.gr
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *