20/04/2024

Ποινικές διώξεις κατά Δούκα, Παπαντωνίου, Βουλγαράκη

0

Ποινικές διώξεις κατά Δούκα, Παπαντωνίου, Βουλγαράκη

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ποινική δίωξη σε βάρος των πρώην υπουργών, Πέτρου Δούκα, Γιάννου Παπαντωνίου και Γιώργου Βουλγαράκη άσκησε η εισαγγελία Εφετών για το αδίκημα της ανειλικρινούς δήλωσης πόθεν έσχες. Σε βαθμό κακουργήματος διώκεται ο Π. Δούκας. Σε βαθμό πλημμελήματος ο Γ. Παπαντωνίου και ο Γ. Βουλγαράκης για ποσά που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο Πέτρος Δούκας διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, καθώς φέρεται να μην έχει δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ τα έτη 2009 και 2010.  Ο ίδιος, πάντως, έχει καταθέσει στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής παραστατικά που πιστοποιούν ότι το πραναφερόμενο ποσό είχε κατατεθεί σε επενδυτικό λογαριασμό και εκ παραδρομής δεν καταγράφηκε στη δήλωση πόθεν έσχες. 

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο Γιώργος Βουλγαράκης διώκονται για πλημεληματική πράξη επειδή δεν δήλωσαν συγκεκριμένα για περιουσιακά στοιχεία των συζύγων τους. Πρόκειται για χρηματικά ποσά, ύψους 2,2 εκ δολαρίων και 117 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα, που διατηρούσαν στο υποκατάστημα της Τράπεζας HSBC στη Γενεύη. Οι ανειλικρινείς δηλώσεις πόθεν έσχες διαπιστώθηκαν από τα στοιχεία λογαριασμών που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.
Ο κ. Παπαντωνίου είχε ισχυριστεί ότι πρόκειται για προσωπικό λογαριασμό της συζύγου του και ότι ο ίδιος δεν γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου ποσού.
Πηγή: enet.gr
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *