06/05/2024

Ποια είναι η υπάλληλος της Βουλής που παραλίγο να σκοτωθεί

0

Ποια είναι η υπάλληλος της Βουλής που παραλίγο να σκοτωθεί

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Πρόκειται για την

 κ. Μαρία Φωτίου, αρχιτέκτονα και προϊσταμένη του Τμήματος Κτηρίων και Περιβάλλοντος Χώρου της Βουλής που ανήκει στην διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Η ίδια μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε: «εκείνη την στιγμή δεν μπορείς να καταλάβεις τι έχει συμβαίνει. Δεν πανικοβλήθηκα ούτε φοβήθηκα, απλά προσπαθούσα να καταλάβω τι έχει γίνει».
Να σημειωθεί  ότι η απόσταση από τον θόλο έως τα έδρανα της ολομέλειας υπολογίζεται περι τα 20 – 25 μέτρα.
Από την τεχνική υπηρεσία της Βουλής έγινε γνωστό ότι υπήρχε προστατευτικό δίχτυ στο θόλο και ότι είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα ασφάλειας. Επίσης, ότι η υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας ήταν δεμένη με ζώνη ασφάλειας, αλλά γλίστρησε στην κοιλοδοκό, με αποτέλεσμα να σπάσουν γυαλιά του θόλου και ή ίδια να βρεθεί αιωρούμενη μέχρι να την τραβήξουν οι συνάδελφοί της.
Τη συμπάθεια του εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας όταν η συνεδρίαση ξεκίνησε 35 λεπτά αργότερα, για την προσπάθεια των υπαλλήλων της Βουλής να κρατήσουν ασφαλή την αίθουσα.
Από θαύμα σώθηκε η υπάλληλος και δεν χτυπήθηκαν από γυαλιά και οι υπουργοί, είπε ο Νότης Μαριάς των ΑΝΕΛ και επισήμανε ότι πρέπει η Βουλή να δει τα θέματα τήρησης των κανόνων ασφαλείας
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *