26/04/2024

Πλειστηριασμοί: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο

0

Πλειστηριασμοί: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Με την στήριξη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς αργά το απόγευμα του Σαββάτου, ολοκληρώνοντας ένα κρίσιμο κοινοβουλευτικό διήμερο από το οποίο η κυβερνητική συνοχή απέκτησε μια ακόμα απώλεια κατεβάζοντας την πλειοψηφία στους 152 βουλευτές.

Αναφορικά με το ψηφισθέν νομοσχέδιο, «υπέρ» ψήφισαν 152 βουλευτές και «κατά» 141. Από την διαδικασία απουσίαζαν ο κ. Βύρων Πολύδωρας -ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα καταψήφισε το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ενέργεια που απέφερε την διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ-, ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης (σ.σ. είναι ασθενής), ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο κ. Παύλος Χαϊκάλης και οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές της Χ.Α.

Η κυβέρνηση ξεπέρασε τον πρώτο σκόπελο του φόρου ακινήτων και τον δεύτερο των πλειστηριασμών και πλέον το ερώτημα που απασχολεί τα κοινοβουλευτικά επιτελεία της συγκυβέρνησης είναι «αν υπάρχουν άλλα περιθώρια απωλειών».

Το πρωί του Σαββάτου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους βουλευτές της συμπολίτευσης να σταματήσουν το κρυφτούλι «διαφωνώ αλλά ψηφίζω, είναι αντισυνταγματικό αλλά ψηφίζω, ψηφίζω με βαριά καρδιά», στρώνοντας το χαλί στον Βύρωνα Πολύδωρα να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα χθες, ο υπουργός των Οικονομικών βελτίωσε ακόμη περισσότερο τις αρχικές προβλέψεις του σχεδίου νόμου για τους πλειστηριασμούς.

Το βασικό αγκάθι της κοινοβουλευτικής συζήτησης που προκάλεσε τις αντιδράσεις των βουλευτών ήταν η επιβολή «φοροπρόστιμου» 10% όταν οι φορολογούμενοι καθυστερήσουν την πληρωμή δόσης πέραν των δύο μηνών, διάστημα που κρίθηκε μικρό. Ο κ. Στουρνάρας ανακοίνωσε ότι το χρονικό διάστημα για την επιβολή προστίμου 10% στους φορολογούμενους που καθυστερούν την πληρωμή δόσεων επιμηκύνεται από τους δύο στους έξι μήνες.

Με τη νέα βελτίωση που διευρύνει το διάστημα μεταξύ λήξης προθεσμίας πληρωμής της δόσης στην εφορία και επιβολής προστίμου 10%, η κυβέρνηση επιχείρησε να κατευνάσει τους βουλευτές και πέτυχε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς.

Πηγή: protothema.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *