Πλήρης άρση των Capital Controls

0
«Αποτελούν από σήμερα παρελθόν» είπε στην Ολομέλεια της Βουλής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου για τα προσωπικά δεδομένα, την πλήρη άρση των Capital Controls. «Αποτελούν από σήμερα παρελθόν» είπε, σημειώνοντας ποως έγινε σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «σήμερα κλείνει ένας κύκλος ανασφάλειας […]  έπειτα από 50 μήνες» και προανήγγειλε τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ο οποίος θα ενημερώσει το Κοινοβούλιο για τις λεπτομέρειες του χρόνου που θα κατατεθεί η σχετική νομοθετική διάταξη για την πλήρη κατάργηση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε αναφερόμενος στη συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΕΡΤ ότι «έχουμε γλιτώσει 35 εκατ. ευρώ». «Και το πρωτάθλημα ξεκίνησε κανονικά σε αντίθεση με τις προβλέψεις ορισμένων», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού, βήμα ανάπτυξης και κοινωνικής ευθύνης που θωρακίζει τους πολίτες.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον υπουργό Δικαιοσύνης για το συνολικό πνεύμα που διέπει το νομοσχέδιο. Κανείς εργοδότης δεν μπορεί να χρησιμοποιεί δεδομένα σε βάρος υπαλλήλων, όπως π.χ. κάμερες, για απόλυση εργαζομένων ή τα στοιχεία της υγείας τους. Θα πρέπει να είναι κωδικοποιημένα. Χωρίς τη συγκατάθεση των πολιτών δεν θα υπάρχει πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα, είπε ο πρωθυπουργός. Όποιος παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί δυο φορές ενώ όσοι τηρούν τους κανόνες θα απολαμβάνουν εμπιστοσύνης.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *