11/05/2024

Πατάνε το κουμπί του πολέμου! Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο – Πούτιν: Θα έχουμε πόλεμο

3

Πατάνε το κουμπί του πολέμου! Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο – Πούτιν: Θα έχουμε πόλεμο.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

0 Μιλήσαμε ως τώρα για τα πλεονεκτήματα της Τουρκίας σε μια Ελληνοτουρκική αντιπαράθεση τονίζοντας τον ρόλο των Αλβανών και των Ισλαμιστών, την υπεροπλία των Τούρκων, την καλύτερη οικονομία, την εγγύτητα του Καστελόριζου με την Τουρκία και την συμπεριφορά των Τούρκων υπουργών που δεν είναι Τσοχατζόπουλοι, Παπαντωνίου και Χαραλαμπόπουλοι. Το γεγονός ότι οι Τούρκοι Ισλαμιστές έχουν επιτύχει να ελέγχουν το Υπουργείο Αμύνης και την Παιδεία στην Βουλγαρία, ενώ τα υπόλοιπά κράτη που μας περιβάλλουν είναι εχθρικά, ιδιαίτερα της Αλβανίας, πλην της Ρουμανίας, που ήταν σταθερά προσανατολισμένοι υπέρ της Ελλάδας [σημαντικό το ότι έχει το μεγαλύτερα στατιστικά πληθυσμό ορθοδόξων από όλες τις χώρες στον κόσμο] παρόλα αυτά συμπράττουν στην παράνομη προσπάθεια της Τουρκίας να εγκαταστήσει θαλάσσιες εξέδρες άντλησης πετρελαίου νοτιοανατολικά της Κύπρου και αλλού. Οι συμμαχίες των Τούρκων με Τουρκογενείς χώρες και η συμπεριφορά των χωρών του ΝΑΤΟ, που ενώ την τέταρτη ημέρα της αντιπαράθεσης θα αρχίσει η Τουρκία να χάνει σε μεγάλο αριθμό τα αεροπλάνα της, υπάρχει περίπτωση κάποια κράτη του ΝΑΤΟ ή άλλα να την ενισχύσουν με 50 έως 100 16.

Στα θέμα της αεροπορίας, τα κύρια αεροσκάφη και των δύο είναι τα F16 με μία υπεροχή των Ελλήνων στην ποιότητα [ΒLOCΚ 52] και εδώ η Τουρκία έχει διπλάσιο αριθμό αεροσκαφών.
Το πρόβλημα με την απροθυμία του ελληνικού στόλου, αλλά και των νέων της Ελλάδας, σε μεγάλο βαθμό να συμμετάσχουν σε πόλεμο, το οποίο αντισταθμίζεται βέβαια με τον μεγάλο αριθμό λιποτακτών που θα υπάρξουν στον τουρκικό στρατό, αλλά και ταυτόχρονα με το ότι η Τουρκία αποτελείται από 17 διαφορετικά έθνη εκ των οποίων οι πραγματικοί Τούρκοι δεν υπερβαίνουν 3-4 εκατομμύρια εξ αυτών έξι περίπου εκατομμύρια στην περιοχή της Αλεξανδρέτας είναι Συριακής-Αραβικής κυρίως καταγωγής, ενώ τα 23 εκατομμύρια Κούρδων θα έχουν ένα μεγάλο ποσοστό απρόθυμο να πολεμήσει με την Ελλάδα μετά τη συμπεριφορά που έχουν δείξει και πρόσφατα στην Κομπάνι οι Τούρκοι [περικυκλωμένη Κουρδική πόλη στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας μέσα στην οποία μάχεται εναντίον των Τούρκων και ένας Έλληνας δύο – τρεις Ολλανδοί και ένας Κύπριος].
Για να μιλήσουμε με αριθμούς, να πούμε ότι το αρματικό δυναμικό της Τουρκίας είναι διπλάσιο περίπου του Ελληνισμού, όμως ποιοτικά οι Έλληνες αρματιστές είναι πολύ καλύτεροι και τα 170 Λεοπάρντ 2HEL πρόσφατα αποκτηθέντα και τα κατάλληλα βλήματα θεωρούνται τα καλύτερα άρματα στον κόσμο. Αντιθέτως η Τουρκία πιστεύουμε ότι έχει παραλάβει 250 ALTAY δικής της κατασκευής, ενώ βασίζεται στα 344 Λεοπάρντ 2 Α4, από τα οποία η Ελλάδα έχει 181 αυτήν την στιγμή στα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και μεταφοράς προσωπικού. Η κατάσταση προχθές μετεβλήθη ελαφρά, διότι η Ελλάδα παρέλαβε πάνω από 350 καινούργια κομμάτια. Βασικός τύπος στα Τουρκικά είναι τα 650 YPR-765AIFVX και τα 843 YPR765AISCH, ενώ στην Ελλάδα τα 350 PMP-1POST.
Στον τομέα των υποβρυχίων έχουμε τον τύπο 214, τον τύπο 209 σε σύνολο 11 Ελληνικών υποβρυχίων εν δράσει, ενώ η Τουρκία έχει τον τύπο κυρίως 209 με πολύ περισσότερα υποβρύχια να υστερούν όμως ποιοτικά, έναντι των δικών μας και αν σκεφτούμε και την διαφορά ποιότητας, που υπάρχει λόγω της ναυτοσύνης των Ελλήνων μπορούμε να πούμε ότι στα υποβρύχια ουσιαστικά έχουμε κάποια υπεροχή. Στα πλοία και σκάφη αμφίβιων επιχειρήσεων η Τουρκία έχει διπλάσια μεν, όμως τα δικά μας εμπεριέχουν και τα τρία συν ένα αερόστρωμνα “Ζουμπρ”, τα οποία είναι ταχύτατα.
Στο θέμα της αεροσπορίας, τα κύρια αεροσκάφη και των δύο είναι τα F16 με μια υπεροχή των Ελλήνων στην ποιότητα [ΒLOCΚ 52] και εδώ η Τουρκία έχει διπλάσιο αριθμό αεροσκαφών, ενώ στην αντιαεροπορική άμυνα η ύπαρξη των Σ300 και των 38 Άρτεμις 30 ουσιαστικά εξισώνει την Τουρκική αριθμητική υπεροχή. Σε πλοία επιφάνειας η Τουρκία υπάρχει και εκεί με πολύ μεγαλύτερο αριθμό με αμφισβητήσιμη όμως την ναυτοσύνη των Τούρκων, ενώ οι δικοί μας απέδειξαν με το σκάφος που πήγε στην Λιβύη να παραλάβει κόσμο και τελικά φόρτωσε και Κινέζους, ότι το πολυμήχανο του Έλληνα ναυτικού μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια και να δώσει λύσεις διαφορετικές από το αντίστοιχο γαλλικό σκάφος, που επιχείρησε, αλλά είχε νεκρούς.

Στην Κύπρο δε, σε πλήρη κινητοποίηση οι Τούρκοι μαζεύουν 90 χιλιάδες κόσμο, έναντι 72.000 πουσυγκεντρώνουν οι δικοί μας, είναι εκεί ακόμα το 11ο σώμα στρατού της Τουρκίας, που συμπεριλαμβάνει σύνταγμα ειδικών δυνάμεων.
Με 400 άρματα κυρίως Μ48 και 600 τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ η πλευρά η δική μας έχει λιγότερα από 200 άρματα, υπάρχουν όμως ικανότατοι εκπρόσωποι αξιωματικοί του ελληνικού πυροβολικού, ενώ ενισχύονται με αριθμό ελικόπτερα μάχης Μιλμ-35. Να πούμε ότι στην περιοχή κατοικεί ο ουκ Ε49, ενώ υπάρχει σκέψη να κατεβάσουμε τον 951 ή να ανέβει αν προλάβει από το Ιράκ εδώ ή στην Κύπρο Ε22.
Στους δορυφόρους σαφώς η Τουρκία έχει υπεροχή, όσο βέβαια η “Ε Εφευρετών” – οι εφοριακοί του διαστήματος δεν αναλαμβάνουν εντυπωσιακή ανακαίνιση. Θα επιχειρήσουμε λοιπόν ένα σενάριο, για να προσεγγίσουμε τα γεγονότα του επερχόμενου πολέμου, όπου Ελλάδα, Αίγυπτος, Κύπρος και Ισραήλ είναι κατα΄της Τουρκίας. Να διερευνήσουμε αρχικά ότι κατά τις πρώτες ημέρες του πολέμου θα υπάρξουν πιθανότατα 50 με 100.000 νεκροί τραυματίες στον Ελληνικό και Κυπριακό πληθυσμό με υπερδιπλάσιους στον Τουρκικό.

Η Τουρκία ανεβάζει συνεχώς την ένταση στο Αιγαίο αυτήν την φορά, ισχυριζόμενη παραβίαση χωρικών υδάτων της από ελληνικό λιμενικό σκάφος, “εκμεταλλευόμενη” εναλλάξ εστίες προκλήσεων σε Αιγαίο και Κύπρο.
Συγκεκριμένα τουρκικοί ισχυρισμοί για ένταση στο Αιγαίο, καθώς καταγγέλλουν ότι ελληνικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα, καταδιώκοντας Τούρκους ψαράδες. Στην συνέχεια παρενέβησαν δύο πλοία του τουρκικού ναυτικού τα οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα πραγματοποιούσαν επικίνδυνους ελιγμούς κοντά στο ελληνικό σκάφος.
Οι τουρκικές εφημερίδες ισχυρίζονται ότι έγινε παρενόχληση Τούρκων ψαράδων από πλοίο του ελληνικού λιμενικού. Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι την Τετάρτη, πλοίο του ελληνικού λιμενικού ερχόμενο από την Κω εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα απέναντι από την περιοχή Τουργκουτρέις και παρενόχλησε απί δύο ώρες Τούρκους ψαράδες, ζητώντας τους να αποσυρθούν προς την Τουρκία. Στη συνέχεια δύο τουρκικά πολεμικά πλοία παρενέβησαν και σε κάποιες περιπτώσεις ήρθαν αντιμέτωπα με το ελληνικό πλοίο, σε απόσταση 30 μέτρων. Η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε επί 20 λεπτά, μέχρι που το ελληνικό πλοίο αποχώρησε οπό τα τουρκικά ύδατα. Προς την Κάλυμνο, όπως υποστηρίζεται.
Αυτήν την εποχή στην περιοχή της Κω, είναι η περίοδος της Τσιπούρας και Τούρκοι και Έλληνες ψαράδες ρίχνονται στην μάχη, για να βγάλουν το μεροκάματό τους. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κάθε χρόνο, οι τούρκοι ψαράδες καλούν την τουρκική ακτοφυλακή, να διώχνει τους Έλληνες ψαράδες, για να μπορούν αυτοί να ψαρεύουν λαθραία σε ελληνικά χωρικά ύδατα.
Επισημαίνεται ότι η “πελαγίσια” τσιπούρα είναι εξαγώγιμο είδος και αποφέρει πολύ καλά χρήματα στην Ερώπη. Οι τούρκοι γνώριζαν αυτήν την ιδιαιτερότητα, αυτήν την συγκεκριμένη εποχή και με αφορμή την “τσιπούρα” έστησαν άλλο ένα επεισόδιο στα εθνικά χωρικά ύδατα της πατρίδος μας.
Επισημαίνουμε για πολλοστή φορά ότι οι προκλήσεις της Άγκυρας δεν πρόκειται να έχουν τελειωμό, εάν δεν τους δοθεί κατάλληλη απάντηση.

Τζιχαντιστές ήρθαν στην Ελλάδα υποδυόμενοι τους πρόσφυγες:
Αμερικανός δημοσιογράφος ισχυρίζεται πως τουλάχιστον 10 μαχητές του ΙΚ κατάφεραν να περάσουν στην Ευρώπη, με στόχο να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις. Ο ενημερωτικός ιστότοπος Washington Free Beacon αναδημοσιεύει πληροφορίες του Mike Giglio για το  BuzzFeed, με τίτλο “Islamic State Terrorist Posing As Refugees Being Smuggled Into Western Countries”, σύμφωνα με τους οποίους οι τζιχαντιστές του ISIS υποδύονται τους Σύρους πρόσφυγες για να διεισδύσουν στην Ευρώπη, όπου σχεδιάζουν να επιτεθούν σε κυβερνητικούς στόχους. Οι μαχητές αυτοί θεωρείται ότι διακινούνται λαθραία με καράβια σε προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ιταλία, ενώ πολλοί εξ αυτών διασχίζουν την Τουρκία και την Βουλγαρία. Οι σωματέμποροι που θεωρούνται επίσης συμπαθούντες του ISIS “καμουφλάρουν” τους τζιχαντιστές ανάμεσα σε άλλους πρόσφυγες για να μην δημιουργήσουν υποψίες. Ο Giglio πήρε συνέντευξη από έναν τέτοιο σωματέμπορο, τον οποίο είχε προσεγγίσει μέλος του ISIS, το οποίο του αποκάλυψε την πρόθεση του να διενεργήσει επίθεση στην Ευρώπη.

Στήνεται σκηνικό πολέμου και στην Ουκρανία
Ενώ το Αιγαίο κυριολεκτικά φλέγεται, στην ανατολική Ουκρανία στήνεται επί μέρες σκηνικό πολέμου ωστόσο η Ρωσία επιμένει να διαψεύδει ότι έχει στείλει στρατιώτες, βαρύ οπλισμό και εναέρια αμυντικά συστήματα στη χώρα προς υποστήριξη των αυτονομιστών. Αρνούμενη τις σχετικές ανακοινώσεις του ΝΑΤΟ και τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι υπονομεύει την εκεχειρία επιδιώκοντας πόλεμο ενώ μιλά για ειρήνη, η Μόσχα δηλώνει ότι η ίδια κάνει ο, τι είναι δυνατόν για να αποτρέψει τις εχθροπραξίες και στρέφεται κατά του Κιέβου.
Ο ουκρανικός στρατός, ο οποίος λαμβάνει θέσεις μάχης για πιθανή επίθεση των αυτονομιστών, αναφέρει την ίδια στιγμή ότι “δεν έχει καμία πρόθεση” να πάψει να τηρεί εκεχειρία που υπεγράφη την 5η Σεπτεμβρίου στο Μινσκ – η οποία ωστόσο σε μεγάλο βαθμό έχει μείνει στα χαρτιά με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται διαρκώς για παραβίασή της.
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Λουκασέβιτς δήλωσε χθες ότι η ρωσική πλευρά καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να εμποδίσει εχθροπραξίες μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των αυτονομιστών, κατηγορώντας το Κίεβο ότι αποτυγχάνει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του που απορρέουν από τη συμφωνία του Μινσκ.
Ο ίδιος αρνήθηκε ότι η Μόσχα έχει στείλει στρατεύματα στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας προς υποστήριξη των αυτονομιστών, οι οποίοι σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση ενισχύουν διαρκώς τις δυνάμεις τους και πιθανόν ετοιμάζονται να εξαπολύσουν νέα έφοδο.
Η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ ότι η Ρωσία έστειλε στρατιώτες, πυρομαχικά και εναέρια αμυντικά συστήματα στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας οδήγησε τις ΗΠΑ να ζητήσουν το βράδυ της Τετάρτης την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Σαμάνθα Πάουερ κατηγόρησε τη Μόσχα ότι επιδιώκει πόλεμο ενώ μιλά για ειρήνη, με τον αναπληρωτή πρεσβευτή της Ρωσίας στον ΟΗΕ Αλεξάντερ Πανκίν να απορρίπτει τις κατηγορίες ως προπαγάνδα.
Τα Ηνωμένα Έθνη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, με τον Βοηθό Γενικού Γραμματέα για Πολιτικές Υποθέσεις Γενς Τόμπερ Φράνζεν να προειδοποιεί για τις καταστροφικές συνέπειες τόσο μίας επιστροφής σε ανοιχτή σύγκρουση, όσο και μίας υποβόσκουσας σύρραξης με σποραδικές μικρής κλίμακας μάχες.
Ο Γενς Τόμπερ Φράνζεν εκφράζει ταυτόχρονα μεγάλη ανησυχία για μία τρίτη προοπτική μίας παγωμένης, παρατεταμένης σύγκρουσης που θα θέτει υπό αμφισβήτηση το status quo στη νότιο – ανατολική Ουκρανία για χρόνια ή ακόμη και δεκαετίες.
Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι “προσπαθεί να περάσει μία ιδεολογία που είναι σφοδρά αντιρωσική” προσθέτοντας ότι “οι αυξανόμενες εντάσεις στην περιοχή έχουν αναγκάσει τη Μόσχα να ενισχύσει την στρατιωτική της παρουσία στην Κριμαία”.
Στο Κίεβο την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του στρατού Ατρίι Λισένκο επισήμανε χθες ότι δεν υπάρχει “καμία πρόθεση εγκατάλειψης της εκεχειρίας”, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει πως οι αυτονομιστές φαίνεται πως ετοιμάζουν επίθεση.
Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την ενημέρωση έτερου εκπροσώπου του ουκρανικού στρατού, του Βλαντισλάβ Σελεζνόφ.
Τα βίαια επεισόδια επικεντρώθηκαν στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ και στον Ντεμπάλτσεβε, ανέφερε ο Σελεζνόφ. Ταυτόχρονα, οι αρχές στο Ντονέτσκ ανέφεραν ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά πυροβολικού στην πόλη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το Εθνικό Συμβούλιο της Ουκρανίας συνεδρίασε την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιάτσενιουκ να διαβεβαιώνει πως το Κίεβο κάνει ο, τι είναι δυνατόν για την αποκλιμάκωση της κατάστασης. “Δεν θέλω ο κόσμος να πάσχει από αχρωματοψία – η κόκκινη γραμμή έχει παραβιαστεί ο όχι δεκάδες αλλά εκατοντάδες φορές”, ανέφερε.

Πηγή: Ελεύθερη ώρα

 3

1

2
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

5

 

 

 

 

 
7

8

 

 

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

3 thoughts on “Πατάνε το κουμπί του πολέμου! Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο – Πούτιν: Θα έχουμε πόλεμο

  1. Πως ρε παιδιά φτάσατε από το ψάρεμα της τσιπούρας στον πόλεμο; Σοβαρευτείτε!

  2. Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *